De perfecte salade voor de zomer; een frisse orzo salade met feta, bacon, tomaat en zelfgemaakte honing mosterd dressing. Ook lekker als side-dish bij een barbecue.

Deze salade is nóg lekkerder als je hem een dag van te voren maak, zo kunnen alle smaken goed intrekken. Je kan de salade in de koelkast ongeveer 3 dagen afgedekt bewaren.
Zomerse orzo salade
Porties
4
personenCalories
300
kcalEen zomerse orzo salade met feta, bacon, tomaat en zelfgemaakte honing-mosterd dressing
Ingrediënten
275 gram ongekookte orzo
20 gram pijnboompitten
150 gram bacon
175 gram tomaten (of meer naar smaak)
1 blok feta
30 gram bosui
60 milliliter olijfolie
30 gram honing
20 gram mosterd
Hoe maak je deze salade?
- Kook de orzo zoals op de verpakking staat beschreven. Spel het vervolgens af met koud water en laat de orzo afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten in een pan goudbruin.
- Bak de bacon in een pan (zonder olie) knapperig en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
- Snij de feta, tomaten, bosui en bacon in kleine stukjes.
- Meng de olijfolie, mosterd en honing en een aparte kom tot een gladde massa.
- Meng nu alle ingrediënten bij elkaar.
Bekijk hier de video:
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Lekker!9