Brownies met een speculoos kern

Fudgy brownies met een kern van speculoos pasta getopt met crunchy lotus koekjes, hoe goed klinkt dat?! De speculoos spread geeft net iets extras aan je brownies en tillen ze tot een volgend niveau 😉

Hoe krijg je en speculoos-laag in het midden?

Dat is dus super makkelijk. Je smeert de speculoos uit op een vel bakpapier en vriest dit in waardoor het hard wordt. Deze speculoos laag leg je dan tussen het beslag in. That’s is. Ik gebruikte zelf de crunchy variant van de spread maar de gladde versie werkt natuurlijk net zo goed.

Welke bakvorm gebruik ik?

Voor deze brownies gebruik ik een bakvorm van 20 x 20 centimeter. Hier uit krijg je makkelijk 12 dikke stukken brownie. Houd er rekening mee dat als jij een ander formaat bakvorm gebruikt de baktijden anders kunnen zijn. Als je een grotere vorm gebruikt, doe dan de brownies eerder uit de oven. Als het te lang in de oven staat wordt de binnenkant al snel te droog en dat zou zonde zijn.

Baktijd

Zoals hierboven genoemd is de baktijd altijd heel erg belangrijk bij brownies. Dat kan namelijk het verschil maken tussen smeuïge of droge brownies. Het is natuurlijk ook altijd een beetje persoonlijke smaak. Zelf bak ik de brownies voor 30 minuten, dan zijn ze echt nog super smeuig! Wil je ze toch iets meer doorbakken hebben? Bak ze dan voor 35 tot 40 minuten. Liefste nog smeuïger? Bak de brownies dan voor 25 minuten.

Brownies met een speculoos kern

Recipe by annabellas
bakvorm

20

centimeter

Fudgy brownies met een kern van speculoos pasta

Ingrediënten

  • 150 gram speculoos pasta

  • 175 gram ongezouten roomboter
    100 gram pure chocolade
    400 gram fijne kristalsuiker
    3 eieren
    1 theelepel vanille extract
    Snufje zout
    85 gram cacao poeder
    125 gram patentbloem
    10 lotus koekjes

Hoe maak je deze brownies?

  • Smelt de Speculoos pasta even kort in een pan. Pak een vel bakpapier en giet de pasta hier op. Vorm dit met behulp van een spatel of lepel in een vierkant net zo groot als de bakvorm en stop dit in de diepvries voor 60 minuten.
  • Doe de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een steelpan. Verwarm dit op laag vuur tot dat alles gesmolten is. Voeg vervolgens hier de kristal suiker aan toe en mix tot het één geheel is.
  • Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. Klop dit met een garde of elektrische handmixer. Zodra het ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en zo voorts .Blijf kloppen tot dat je een licht bruin mengsel hebt.
  • Voeg nu het bloem en de cacao. Spatel dit samen met het zout en het vanille extract door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in grove stukken en voeg dit toe.
  • Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
  • Stort de helft van het brownie beslag in de bakvorm en strijk dit glad.
  • Haal de lotus spread uit de diepvries en leg dit op het beslag.
  • Stort nu de andere helft van het brownie beslag in de bakvorm en smeer dit uit.
  • Top af met de lotuskoekjes.
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak ze voor 30 minuten. Laat de brownies vervolgens geheel afkoelen buiten de oven.

Bekijk hier de how to video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. Vera Fruytier says:

    jammer dat er niet bij vermeld stat op hoevel graden de oven moet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: