Pompoen risotto met bacon

Pompoen risotto is een van mijn favoriete maaltijden om te maken als het buiten koud wordt. Een heerlijke kom vol met warme risotto is voor mij echt pure comfort food. Deze risotto is gemaakt met pompoen, knapperige bacon, tomaat en pijnboompitten. Kortom; vol smaak en héél erg lekker.

Zelf pompoen puree maken

In dit recept heb je pompoen puree nodig. Dit maak je eenvoudig zelf maar zorg ervoor dat je dit van te voren maakt, dat bespaard veel gedoe. Kook de pompoenblokjes tot dat ze beet gaar zijn en pureer ze vervolgens met een blender of staafmixer; super easy.

Pompoen risotto recept

Welke wijn heb je nodig/kan het ook zonder wijn?

Ik gebruik in dit recept droge witte wijn, dat is mijn eigen voorkeur. Zoette witte wijn kan ook, zelf rode wijn is geen probleem. Als je overigens liever helemaal geen wijn gebruikt kan je gewoon extra bouillon toevoegen, geen probleem.

Pompoen risotto met bacon

Recipe by annabellas
Porties

4

personen

Romige risotto met pompoen, bacon & pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 250 gram pompoen puree

  • 300 gram risotto rijst

  • 700 milliliter boullion

  • 200 milliliter droge witte wijn

  • 1 grote ui

  • 2 tenen knoflook

  • 150 gram ontbijtspek

  • 50 gram tomatenpuree

  • 50 gram pijnboompitten (geroosterd)

  • zout/peper naar smaak

  • 40 gram roomboter

  • 60 gram parmigiano reggiano

Hoe maak je deze risotto?

  • Zet een grote pan op hoog vuur en leg het ontbijtspek er in. Bak het spek tot dat het knapperig is en haal het spek vervolgens uit de pan en leg dit op een vel keukenpapier. laat het vet van de bacon in de pan.
  • Snij de ui en knoflook in kleine blokjes en bak deze voor 3 minuten glazig. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak dit kort mee zodat de smaak kan intrekken.
  • Blus het geheel af met de witte wijn en verlaag het vuur.
  • Voeg de pompoen puree, tomatenpuree en het zout en peper toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg nu telkens beetje bij beetje de boullion toe. Wanneer bijna al het vocht uit de pan is kan je weer nieuwe boullion toevoegen. Blijf tussendoor goed roeren en laat de risotto langzaam koken.
  • Wanneer de risotto gaar is (meestal 20/25 minuten) voeg je de roomboter en de parmigiano reggiano toe. Meng dit goed en top het af met de geroosterde pijnboompitten en de knapperige bacon.

bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: