Caesar pasta salade, het perfecte recept om de laatste warme dagen nog mee door te komen. Deze pasta salade bevat alles van een traditionele caesar salade maar smaakt nog beter. Ik maak zelf altijd een grote portie zodat ik er 2 dagen van kan eten, lekker makkelijk!

Caesar dressing maken
Je kan er voor kiezen om gewoon een kant en klare Caesar dressing in de supermarkt te kopen maar het is nog lekkerder als je hem zelf maakt. In de traditionele dressing zit ansjovis, daar ben ik niet zo een fan van dus die laat ik weg. Maar je kan deze natuurlijk altijd nog toevoegen.


Bij elkaar gooien en mixen maar!
Dat is eigenlijk de basis van deze pasta salade. Alles bij elkaar gooien en mixen. That’s it. Lekker makkelkijk.
Caesar pasta salade
4
personenLekkere en makkelijke Caesar salade met pasta.
Ingredienten
- Voor de pasta salade
200 gram kipfilet
200 gram ongekookte pasta
250 gram sla
4 eieren
50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
olijf olie
2 theelepels paprika poeder
zout + peper
- Voor de dressing
5 tenen knoflook
2 theelepels mosterd
1 eigeel
100 milliliter olijfolie
30 milliliter citroensap
40 gram parmezaanse kaas (geraspt)
Hoe maak je deze salade?
- De dressing
- Hak de knoflook héél fijn. mix dit met de mosterd en het eigeel.
- Voeg met een dunne straal langzaam de olijfolie toe en blijf goed roeren.
- Voeg als laatste het citroensap en de parmezaanse kaas toe.
- Voor de salade
- Kruid de kipfilet met paprikapoeder, zout & peper. Verwarm een pan met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en bak de kip hier in. Laat vervolgens afkoelen & snij in blokjes.
- Kook de pasta beetgaar & kook ook de eieren.
- Snij de sla en doe deze in een kom.
- Voeg de gekookte pasta toe, de kip blokjes, de eieren & de parmezaanse kaas.
- Giet de dressing hier overheen en meng goed.
Bekijk hier de video
Notes
- Bewaar dit recept hier op Pinterest