Caesar pasta salade

Caesar pasta salade, het perfecte recept om de laatste warme dagen nog mee door te komen. Deze pasta salade bevat alles van een traditionele caesar salade maar smaakt nog beter. Ik maak zelf altijd een grote portie zodat ik er 2 dagen van kan eten, lekker makkelijk!

Caesar dressing maken

Je kan er voor kiezen om gewoon een kant en klare Caesar dressing in de supermarkt te kopen maar het is nog lekkerder als je hem zelf maakt. In de traditionele dressing zit ansjovis, daar ben ik niet zo een fan van dus die laat ik weg. Maar je kan deze natuurlijk altijd nog toevoegen.

Bij elkaar gooien en mixen maar!

Dat is eigenlijk de basis van deze pasta salade. Alles bij elkaar gooien en mixen. That’s it. Lekker makkelkijk.

Caesar pasta salade

Porties

4

personen

Lekkere en makkelijke Caesar salade met pasta.

Ingredienten

  • Voor de pasta salade
  • 200 gram kipfilet

  • 200 gram ongekookte pasta

  • 250 gram sla

  • 4 eieren

  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)

  • olijf olie

  • 2 theelepels paprika poeder

  • zout + peper

  • Voor de dressing
  • 5 tenen knoflook

  • 2 theelepels mosterd

  • 1 eigeel

  • 100 milliliter olijfolie

  • 30 milliliter citroensap

  • 40 gram parmezaanse kaas (geraspt)

Hoe maak je deze salade?

  • De dressing
  • Hak de knoflook héél fijn. mix dit met de mosterd en het eigeel.
  • Voeg met een dunne straal langzaam de olijfolie toe en blijf goed roeren.
  • Voeg als laatste het citroensap en de parmezaanse kaas toe.
  • Voor de salade
  • Kruid de kipfilet met paprikapoeder, zout & peper. Verwarm een pan met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en bak de kip hier in. Laat vervolgens afkoelen & snij in blokjes.
  • Kook de pasta beetgaar & kook ook de eieren.
  • Snij de sla en doe deze in een kom.
  • Voeg de gekookte pasta toe, de kip blokjes, de eieren & de parmezaanse kaas.
  • Giet de dressing hier overheen en meng goed.

Bekijk hier de video

Notes

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: