Super smeuïge brownies met pure chocolade en rode wijn. Rode wijn? Ja! De rode wijn geeft een heerlijk diepe smaak aan de brownies en versterkt de chocolade. Zelf drink ik echt nooit rode wijn maar voor deze brownies mag je mij wel s’nachts wakker maken.
Welke rode wijn gebruiken?
Het maakt bij dit recept dus echt niet uit welke soort rode wijn je gebruikt. Pak er gewoon eentje die jij lekker vindt ( in dit recept gebruik je namelijk geen hele fles dus daarna zal je de wijn toch echt moeten opdrinken 😉 )

Is de rode kleurstof nodig?
Ik gebruik ongeveer 1 theelepel rode kleurstof in dit recept om de rode kleur te versterken. De wijn geeft al een kleine rode gloed maar ik wilde ze toch nog iets roder maken. Het is dus echt niet noodzakelijk om de kleurstof te gebruiken, het doet niks voor de smaak en/of de textuur. Alleen voor als je het iets specialer wilt maken. Zelf gebruik ik altijd deze rode kleurstof van funcakes.
Rode wijn brownies
12
personenSmeuïge pure chocolade brownies met rode wijn.
Ingrediënten
160 gram ongezouten roomboter
100 gram pure chocolade
380 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
snufje zout
90 gram cacao poeder
140 gram patentbloem
180 milliliter rode wijn
Optioneel: 1 theelepel rode kleurstof
Hoe maak je deze brownies?
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
- De de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een pan. Verwarm dit op laag vuur tot dat alles gesmolten is (niet op hoog vuur anders verbrand de chocolade). Voeg vervolgens hier d ekristal suiker aan toe en mix tot één geheel.
- Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. klop dit met een garde of elektrische handmixer. Zodra het ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en zo voorts. Blijf mixen tot dat je een licht bruin mengsel hebt. Doe dan een beetje rode kleurstof er bij.
- Voeg dan het bloem en de cacao poeder te. Spatel dit samen met het zout door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in kleine stukjes en doe dit bij het beslag.
- Voeg als laatste de rode wijn toe en spatel dit er door heen.
- Stort het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownies voor 30 tot 35 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen buiten de oven.
Bekijk hier de how-to video
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Klinkt heerlijk en gemakkelijk om te maken!
Ik wist niet wat ik van deze brownies moest verwachten, maar ze zijn echt heerlijk! De wijn complementeerd de brownies echt!
Hi Nathalie! Nou wat ontzettend leuk om te horen!!! Thnx voor je reactie❤️