Rode wijn brownies

Super smeuïge brownies met pure chocolade en rode wijn. Rode wijn? Ja! De rode wijn geeft een heerlijk diepe smaak aan de brownies en versterkt de chocolade. Zelf drink ik echt nooit rode wijn maar voor deze brownies mag je mij wel s’nachts wakker maken.

Welke rode wijn gebruiken?

Het maakt bij dit recept dus echt niet uit welke soort rode wijn je gebruikt. Pak er gewoon eentje die jij lekker vindt ( in dit recept gebruik je namelijk geen hele fles dus daarna zal je de wijn toch echt moeten opdrinken 😉 )

Is de rode kleurstof nodig?

Ik gebruik ongeveer 1 theelepel rode kleurstof in dit recept om de rode kleur te versterken. De wijn geeft al een kleine rode gloed maar ik wilde ze toch nog iets roder maken. Het is dus echt niet noodzakelijk om de kleurstof te gebruiken, het doet niks voor de smaak en/of de textuur. Alleen voor als je het iets specialer wilt maken. Zelf gebruik ik altijd deze rode kleurstof van funcakes.

Rode wijn brownies

Recipe by annabellas
Porties

12

personen

Smeuïge pure chocolade brownies met rode wijn.

Ingrediënten

 • 160 gram ongezouten roomboter

 • 100 gram pure chocolade

 • 380 gram fijne kristalsuiker

 • 3 eieren

 • snufje zout

 • 90 gram cacao poeder

 • 140 gram patentbloem

 • 180 milliliter rode wijn

 • Optioneel: 1 theelepel rode kleurstof

Hoe maak je deze brownies?

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
 • De de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een pan. Verwarm dit op laag vuur tot dat alles gesmolten is (niet op hoog vuur anders verbrand de chocolade). Voeg vervolgens hier d ekristal suiker aan toe en mix tot één geheel.
 • Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. klop dit met een garde of elektrische handmixer. Zodra het ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en zo voorts. Blijf mixen tot dat je een licht bruin mengsel hebt. Doe dan een beetje rode kleurstof er bij.
 • Voeg dan het bloem en de cacao poeder te. Spatel dit samen met het zout door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in kleine stukjes en doe dit bij het beslag.
 • Voeg als laatste de rode wijn toe en spatel dit er door heen.
 • Stort het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownies voor 30 tot 35 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen buiten de oven.

Bekijk hier de how-to video

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

 1. Klinkt heerlijk en gemakkelijk om te maken!

 2. Ik wist niet wat ik van deze brownies moest verwachten, maar ze zijn echt heerlijk! De wijn complementeerd de brownies echt!

  1. Hi Nathalie! Nou wat ontzettend leuk om te horen!!! Thnx voor je reactie❤️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: