walnoten karamel tartelettes

Knapperige tartelette bodems met een walnoten karamel vulling. Kleine 1 persoons gebakjes die er toch heel fancy uitzien. Terwijl je voor de vulling letterlijk alleen maar walnoten en karamelsaus nodig hebt, super easy.

Karamel zelf maken vs kant en klare karamel kopen

Heel eerlijk, allebei is prima. Vaak genoeg heb ik geen zin om zelf karamel te maken en koop ik deze gewoon kant en klaar. Dus hier heb ik een paar opties.

Als je de karamel zelf wilt maken gebruik dan dit recept. Dit is echt een fool-proof karamel recept dat niet fout kan gaan.

Wil je de karamel kopen? De karamel van CaramelZ is echt heerlijk, alleen wel een beetje prijzig. Mocht je een goedkopere karamel willen kopen die in de supermarkt te krijgen is raad ik de bebogeen pasta aan van de Ruijter.

Karamel drip

Tartelettes bewaren

Je kan deze tartelettes voor 3 dagen bewaren op kamertemperatuur en het liefst in een afgesloten koekblik. Deze tartelettes bewaar je niet in de koelkast. Als je dit doet wordt de bodem zacht en de karamel super hard, geen aanrader dus.

walnoten karamel tartelettes

Recipe by annabellas
Porties

10

tartelettes

Kleine tartelettes met een karamel walnoot vulling

Ingrediƫnten

  • Voor de tartelette bodems
  • 175 gram patentbloem

  • 70 gram poedersuiker

  • 30 gram amandelmeel

  • 110 gram roomboter (koud)

  • 30 gram losgeklopt ei (ongeveer de helft van 1 ei)

  • Voor de karamelsaus:
  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 150 gram licht bruine basterdsuiker

  • 150 milliliter slagroom

  • 1 theelepel vanille extract

  • snufje zout

  • Overig:
  • 300 gram walnoten

Hoe maak je deze tartelettes ?

  • Maak de tartelette bodems met behulp van dit recept.
  • Voor de karamelsaus: Laat de boter in een grote pan smelten. Zodra de boter gesmolten is voeg je de basterd suiker toe. Blijf roeren totdat de suiker geheel is opgelost.
  • Voeg vervolgens de slagroom toe terwijl je roert. Nu kan je de caramel laten koken. Zodra er bubbels ontstaan laat je hem 6 minuten doorkoken ( wel tussendoor even roeren)
  • Zet vervolgens het fornuis uit en voeg de vanille en het zout toe.
  • Hak de walnoten in grove stukken en voeg deze bij de karamel.
  • Verdeel het walnoten mengsel over de tartelette bodems.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: