Sinaasappel cake met glazuur

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een cake recept plaatste. Dus het werd weer eens tijd voor een nieuwe variatie! Dit keer een sinaasappel cake met sinaasappel glazuur. Een heerlijk luchtige cake met een lichte sinaasappelsmaak.

Ingrediënten sinaasappel cake:

  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristal suiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • Het sap van 1 grote sinaasappel + de rasp

Voor de sinaasappel glazuur:

  • 150 gram poedersuiker
  • 2/3 eetlepels sinaasappelsap

Hoe maak je deze sinaasappel cake?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het scheiden van de eieren. Doe het eiwit in een vet vrije kom en klop deze geheel stijf met een elektrische handmixer of keukenmachine. Om te checken of de eiwitten stijf genoeg zijn kan je de kom ondersteboven houden, Beweegt het eiwit nog? Klop dan het eiwit nog wat langer! Zet vervolgens de kom met eiwit even aan de kant en ga verder met het andere beslag.

Doe in een andere ruime mengkom de ongezouten roomboter, deze klop ik voor enkele minuten tot dat hij ietsjes lichter van kleur wordt dat zorgt er namelijk voor dat de cake nog luchtiger wordt! Voeg vervolgens de suiker, het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het eigeel toe. Mix tot dat alle ingrediënten gemengd zijn. Zodra je een dik beslag hebt kan je het sinaasappelsap + rasp en het vanille extract ook nog toevoegen.

Leg nu de mixer weg en voeg voorzichtig met een spatel het eiwit aan het cakebeslag toe. Blijf het beslag voorzichtig omscheppen tot dat het een geheel is.

Vet de bakvorm die je gaat gebruiken in met nog wat extra roomboter en bekleed met bakpapier. (Ik gebruik deze cakevorm van 25 cm)

Stort het beslag in de bakvorm en zet hem in het midden van de oven. Bak de cake binnen 50 tot 6 minuten gaar.(Laat vervolgens helemaal afkoelen voordat je de glazuur er op gaat doen)

Voor de glazuur: Meng de 150 gram poedersuiker met 2 eetlepels sinaasappelsap en verdeel deze over de cake.

That’t it!

sinaasappel cake

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Dat ga ik morgen eens proberen, hebben veel te veel eieren, ziet er heerlijk uit!

    1. Wat leuk! Laat me maar weten wat je er van vond 😉

      1. Klaar, lekker, maar volgende keer nog een beetje meer appelsien erin! Ik zal jouw blog eens wat promoten morgen! 😃

      2. Super leuk om te horen! 🙂

  2. Het ziet er zo lekker uit dat ik al aankom van het kijken ernaar.

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder