gezonde pompoen ontbijttaartjes

Ontbijten met taart, dat wilt toch iedereen? Deze pompoen ontbijttaartjes bevatten maar liefst 80 gram groente en is ook nog eens suikerarm. Door middel van de pompoen en de kruiden ook echt een perfect herfst ontbijt. Mocht je het s’ochtends geen tijd hebben kan je deze taartjes ook de dag van te voren maken, lekker makkelijk dus.

Pompoen puree maken

In deze ontbijttaartjes gebruik ik pompoen puree. Dit is super makkelijk om zelf te maken: Snij de pompoen in blokjes en kook deze beetgaar. Laat dit even afkoelen en pureer het dan met een staafmixer of doe het even kort in een blender. (prakken met een vork kan ook maar dan wordt de puree iets minder glad)

Ik maak zelf altijd 1x per week een goede voorraad pompoen puree. In de herfst gebruik ik het namelijk echt heel veel bijvoorbeeld om een pumpkin spice latte mee te maken of op door de havermout te doen. Wanneer je de puree in de koelkast zet kan je het 3 tot 4 dagen bewaren. (of 3 maanden in de diepvries)

Pompoen ontbijttaartje recept

Sukrin als suiker vervanger

In dit recept gebruik ik de suikervervanger Sukrin gold. De sukrin gold is echt de enige suikervervanger waar ik vrolijk van wordt. Deze gold versie lijk echt precies kwa structuur en smaak op bruine suiker. De werking is ook nog eens hetzelfde waardoor het super makkelijk is om er mee te bakken. Je kan natuurlijk ook een andere suikervervanger gebruiken voor dit recept maar het kan zijn dat de textuur van het taartje dan toch iets veranderd. (Je kan de code sukrinxanne15 gebruiken voor 15% korting + gratis verzending voor bestellingen van minimaal 20 euro. Deze code kan je gebruiken van 26 September tot en met 26 Oktober. Ook kan je een Sukrin pakket t.w.v 49,95 winnen via mijn instagram)

Bakvorm voor kleine taartjes

De bakvormen die ik gebruik zijn deze kleine springvormpjes van 12cm. Hiermee krijg je perfecte 1 persoons taartjes. Mocht je deze niet hebben en gebruik je een kleine vorm of een grotere? Dan kan het zijn dat je de baktijd iets moet aanpassen!

gezonde pompoen ontbijttaartjes

Recipe by annabellas
Porties

1

taartje

1 persoons onbijttaartjes met pompoen en speculaaskruiden.

Ingrediƫnten

 • Voor de taartjes
 • 30 gram havermeel

 • 1 ei

 • 80 gram pompoenpuree

 • 35 gram zelfrijzendbakmeel

 • 25 gram kwark

 • 25 gram Sukrin gold (of suikervervanger naar keuze)

 • 1 theelepel speculaas kruiden

 • 1/2 theelepel baking soda

 • snufje zout

 • Voor de toppings (optioneel)
 • Sukrin suikervrije chocolade

 • Gehakte pecan noten

 • Sukrin syrup

Hoe maak je deze pompoen ontbijttaartjes?

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
 • Meng de pompoenpuree, ei, bakingsoda, havermeel, zout, Sukrin gold, kwark en de speculaas kruiden tot een glad beslag.
 • Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in het midden van de oven voor 16 tot 18 minuten.
 • Wanneer het taartje net uit de oven komt kan je hem eventueel decoreren. Ik gebruik gehakte pecannoten, suikervrije chocolade en Sukrin Syrup om het helemaal af te maken.

Bekijk hier de video

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: