Vegan chocolademoussetaart

Een vegan chocolademoussetaart met oreo bodem.

Ik krijg wekelijks aanvragen voor vegan recepten. Tot nu toe heb ik me daar niet echt aan gegeven. Vegan bakken is toch nét iets lastiger en kost meer tijd om de juiste ingrediënten bij elkaar te zoeken. De ene vegan chocolade is namelijk de andere niet. En het verschil in soorten vegan boter is ook zo groot! Ondertussen heb ik al veel verschillende dingen uitgeprobeerd waardoor ik nu toch af en toe aan de slag wil gaan met verschillende vegan baksels.

Het eerste recept wat ik met jullie wil delen is deze vegan chocolademoussetaart die ook nog maar eens 5 ingrediënten bevat. Een makkelijkere vegan taart zal je denk ik niet zo snel tegenkomen, want deze hoeft niet eens in de oven!

Vegan hands off my chocolade

Sinds kort heeft het merk hands off my chocolate een 3 tal vegan chocolade repen uitgebracht. Deze mocht ik uitproberen. Ik was sceptisch op het begin, want de meeste vegan chocolade vind ik nog al een rare textuur hebben. Maar deze zijn echt super lekker! Voor dit recept gebruik ik hun vegan pure chocolade reep.

Je kan natuurlijk ook een ander vegan chocolade bar gebruiken maar let er dan wel op dat die chocolade goed kan smelten.

Flora vegan boter

Boter vind ik dus echt by far het moeilijkst ingrediënt om te vervangen door een vegan variant. De Flora vegan ongezouten boter komt hier het beste bij in de buurt. Alle andere varianten waren tot nu toe geen succes dus doe daar mee wat je wilt haha. Zorg in ieder geval dat je geen vegan halverine gebruikt.

Vegan chocolademoussetaart

Recipe by annabellas
Springvorm

20

centimeter

Vegan chocolade cheesecake met 5 ingrediënten

Ingrediënten

 • Voor de bodem
 • 1,5 rol oreo koekjes (de original zijn vegan)

 • 50 gram flora boter ongezouten

 • Voor de cheesecake vulling
 • 400 milliliter kokosmelk (Die uit blik niet het alpro drink pak)

 • 200 gram vegan pure chocolade

 • Optioneel: 100 gram kristal suiker als je de taart wat zoeter wilt

 • Voor de topping
 • Bosvruchten

 • Extra vegan pure chocolade

Hoe maak je deze vegan chocolademoussetaart?

 • Doe de oreo koekjes in een foodprocessor of blender en hak deze geheel fijn. Smelt de boter in een pan en doe deze bij de koekkruimels er bij.
 • Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier en stort hier het oreo beslag in. Druk het mengsel stevig tegen de bodem aan met de achterkant van een lepel of spatel.
 • Doe de kokosmelk in een ruime kom en klop deze met een elektrische mixer voor 5 minuten op een hoge stand.
 • Smelt de vegan chocolade au bain marie en giet deze langzaam bij de kokosmelk terwijl je blijft mixen.
 • Giet het chocolade mengsel in de bakvorm en zet deze in de koelkast. Laat de taart voor minimaal 2 uur opstijven.
 • Decoreer met vers fruit en nog meer pure chocolade.

Notities

 • Deze cheesecake kan je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren
 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Vegan chocolademoussetaart recept

Join the Conversation

 1. Ik ben dus een van die mensen die het al eens bij jou heeft aangevraagd haha! Wat ziet deze taart er geweldig lekker uit! Ik ga hem zeker eens maken. Bedankt voor het vegan recept!

  1. Hi Rachel!

   Haha wat leuk om te horen!! Laat me weten hoe de taart is gelukt als je m’ maakt 🥰

 2. Michèle says:

  Hi Annabella, bij mij is dus niet echt gestegen of zo’n dikke laag geworden, wat heb ik verkeerd gedaan?

  1. Hi michèle! Ik denk dat het aan de grootte van je bakvorm ligt! Ik gebruik een van 20cm.. bij een grote springvorm krijg je een dunne laag!

 3. Daniëlle Munnik says:

  Ik had een blikje kokosmelk al in de koelkast staan met 6% vet en die heb ik gebruikt. Toen ik ging mixen mengde het niet echt met elkaar. Ik denk dat de chocola te warm en de kokosmelk te koud was of hoort dat juist zo? Nu maar hopen dat t stijf wordt. Kan het met alle soorten kokosmelk? Vet en minder vet?

  Groetjes Daniëlle

  1. Hi danielle! Bedankt voor je reactie. Ik heb de vol vette uit blik gebruikt.. ik weet dan ook heel eerlijk niet hoe het met een minder vette kokosmelk gaat!

   1. Daniëlle Munnik says:

    Nou niet goed haha. Blijft te dun helaas. Dus ik ga er maar ijstaart van maken en hem even in de vriezer zetten.

 4. Ik heb deze taart voor mijn vegan dochter gemaakt. Super lekker!!

  1. Hi Bea! Bedankt voor je leuke reactie, fijn dat de taart zo lekker was 😍

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: