Zelfgemaakte mini saucijzenbroodjes

Zelfgemaakte mini saucijzenbroodjes

Deze mini saucijzenbroodjes zijn in een handomdraai gemaakt. Als je deze zelfgemaakte broodjes hebt geproefd wil je ze echt niet meer kant en klaar kopen! Ze kunnen in de oven of in de airfryer gemaakt worden.

Ingredi├źnten mini saucijzenbroodjes: (12 stukjes)

  • 4 plakken bladerdeeg (vierkantjes uit de diepvries)
  • 200 gram half om half gehakt
  • Kruiden naar smaak (Ik gebruik zelf de traditionele gehakt kruiden van verstegen, dikke aanrader! Als je zelf een kruidenmix maakt zorg dan dat je altijd een beetje paneermeel toevoegt!)
  • eigeel van 2 eieren

Hoe maak je deze mini saucijzenbroodjes?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of verwarm de airfryer voor op 190 graden.

Begin eerst met het ontdooien van het bladerdeeg en verwijder eventueel het bakpapier wat hieraan vast zit.

Meng het gehakt met de kruiden en verdeel in 4 gelijkmatige porties. Verdeel het gehakt over de 4 bladerdeeg plakken. Leg het in het midden en probeer een mooie rechte lijn te maken.

Vouw dan het bladerdeeg om en zorg met behulp van een vork dat de zijkanten aan elkaar plakken door er in te prikken. Snij de rolletjes in 3 stukken en verdeel ze over de bakplaat

Bestrijk daarna de stukjes voorzichtig met wat eigeel. Dit zorgt ervoor dat ze een mooie goud kleur krijgen tijdens het bakken.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in 20 minuten gaar. Gebruik je de airfryer? dan is het 15 minuten!

That’s it!

Bewaar tip: Bewaar de saucijzenbroodjes in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Je kan ze makkelijk opwarmen door ze 5 minuten in de oven te leggen (180 graden!)

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!



6 thoughts on “Zelfgemaakte mini saucijzenbroodjes”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.