Snel en lekker pesto recept
Dit recept heeft natuurlijk geen grote introductie nodig. Alhoewel pesto zo makkelijk is om te maken kopen de meeste mensen het toch kant en klaar in de supermarkt. (deed ik ook hoor no worry’s) Maar als je het een keer zelf hebt gemaakt wil je niet meer anders. Het heeft veel meer smaak dan de pesto’s die je in een potje koopt.
Foodprocessor. Ik maal alles in een foodprocessor. Als je die niet hebt kan je ook gewoon een blender gebruiken, duurt alleen ietsje langer.
Lekkere toevoegingen. Dit is een basic pesto recept, je kan er zelf nog van alles aan toevoegen zoals knoflook, andere verse kruiden of zelfs zongedroogde tomaatjes. Heerlijk.
Bewaren. Zelf bewaar ik de pesto in een afgesloten glazen potje in de koelkast voor maximaal 2 maanden.
Verse pesto
250
milliliterVerse homemade pesto
IngrediËnten
30 gram basilicum
40 gram pijnboompitten
50 gram parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
Hoe maak je het?
- Maak de basilicum eerst schoon met wat water en doe deze in een foodprocessor
- Voeg alle andere ingrediënten hier aan toe.
- Hak tot dat je een dikke pasta krijgt.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest