Zelf banketbakkersroom maken

Banketbakkersroom zelf maken is iets wat super makkelijk is! Het is binnen 10 minuten gemaakt en smaakt ook meteen 10 x beter dan de kant en klare pakjes die je in de supermarkt kan kopen. Zelf gebruik ik deze room vaak als vulling van taarten.

Ingrediënten banketbakkersroom:

  • 60 gram fijne kristal suiker
  • 14 gram vanille suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eidooiers
  • 35 gram bloem
  • 350 milliliter volle melk

Hoe maak je het?

Doe de kristal suiker, vanille suiker, vanille extract en de eidooiers in een kom en mix de ingrediënten goed. Voeg vervolgens de bloem toe en roer tot dat er geen klonten meer in zitten. Zet deze kom even aan de kant.

Doe de melk in een pan en laat deze koken. Zodra de melk kookt zet je het vuur uit en schud je de helft van de melk bij het eidooier beslag. Roer wederom alles goed door elkaar heen tot dat er geen klonten meer in zitten. Voeg vervolgens de ander helft van de melk toe en roer goed.

Giet het beslag nu terug in de pan en zet het op middel hoof vuur. Blijf de gehele tijd roeren en neem de bodem goed mee. Na enkele minuten zal je zien dat het dikker wordt. Zodra het de textuur van vla heeft kan je het vuur uitzetten en de banketbakkersroom in een kom gieten.

Dek de kom af met folie en laat geheel afkoelen in de koelkast voordat je de room gaat gebruiken.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: