Red velvet crinkle koekjes

Red velvet koekjes gerold in poedersuiker! Erg leuk om met de kerst te maken.

Deze koekjes stonden al 2 jaar op mijn lijstje om te maken. in Amerika zijn ze namelijk razend populair rond de kersttijd. Niet zo gek natuurlijk, want ze zien er gewoon super leuk uit, en niet eens zo heel moeilijk om te maken!

Kleurstof. Het belangrijkste in dit recept is een goede rode kleurstof. Niet alle rode kleurstoffen werken even goed. Zelf gebruik ik deze kleurstof om een diepe rode kleur mee te krijgen. Je kan natuurlijk alle soorten kleurstoffen gebruiken, alleen raad ik bij dit recept aan goed poedervorm te gebruiken. Dat past namelijk de textuur van de koekjes aan, wil je niet.

Afkoelen. Zodra het deeg is zet ik het altijd minimaal een uur in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Sla deze stap dan ook niet over, anders krijg je platte koekjes!

Poedersuiker. Om een ‘crinkle’ effect te krijgen rol je de red velvet koekjes 2x in poedersuiker voordat je ze gaat bakken. Hoe dikker de laag poedersuiker hoe beter.

Red velvet crinkle koekjes

Recipe by annabellas
Porties

25

koekjes
Totale bereidingstijd

2

uur

Ingrediƫnten

  • 390 gram patentbloem

  • 2 eetlepels cacao poeder

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1/2 theelepel baking soda

  • snufje zout

  • 180 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 1 eetlepel vanille extract

  • 250 gram poedersuiker

  • 1 eetlepel cintroensap

  • 3 eieren

  • 1 eetlepel volle melk

  • Rode kleurstof

  • 220 gram fijne kristal suiker

Hoe maak je het?

  • Mix de patentbloem, cacao poeder, bakpoeder, baking soda en het zout door elkaar en zet dit aan de kant.
  • Mix in een andere kom de boter en de suiker met een elektrische mixer. Mix tot dat de boter licht van kleur wordt. (5 minuten op de hoogste stand) en voeg al mixend de kristalsuiker toe
  • Verlaag de stand van de mixer en voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Zodra het beslag een geheel is kan het citroensap, vanille extract, melk en de rode kleurstof er bij.
  • Voeg tenslotte de droge ingrediĆ«nten toe aan het rode beslag. Zodra de ingrediĆ«nten gemengd zijn zet je de kom voor 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Rol van het deeg met de hand gelijke bolletjes (ik doe 40 gram afwegen per koekje) en rol de bolletjes vervolgens in poedersuiker. Zodra je de laatste in poedersuiker hebt gerold begin je weer met de eerste, zodat de koekjes bedekt zijn met 2 lagen poedersuiker.
  • Verdeel de bolletjes over de bakplaat en bak ze voor 12 tot 13 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze oppakt.

Notes

  • Bewaar de koekjes tot 3 dagen in een afgesloten koekblik
  • Bewaar dit recept hier op Pinterest

Join the Conversation

  1. Ze doen me een beetje denken aan vliegenzwammen, maar ik ben er van overtuigd dat deze niet giftig zijn šŸ™‚ Een leuk en persoonlijk cadeautjes voor de komend kerstdagen.

    1. Haha ja daar lijken ze inderdaad wel een beetje op!!

  2. Lekker. Ik miste alleen de rode kleurstof in de ingrediƫntenlijst

    1. Oops! Goed gezien, heb het aangepast šŸ˜‰

  3. Patricia jitno says:

    Ik hb een vraagje me crinkle koekjes branden aan ik bak ze op 180 graden

    1. Heey Patricia! Elke oven is anders! Probeer het anders eens op 170 graden en 2 minuten korter šŸ™‚

  4. Iris Moolenaar says:

    Hey Annabellas, gisteren deze koekjes gebakken met mijn nichtje en neefje maar er was geen crinkle effect in de koekjes… wel twee keer in de poedersuiker gerold..

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: