Een luchtige cheesecake met baileys en een oreo bodem! Heel erg lekker en vooral leuk om bij de feestdagen als dessert te serveren.
Kamertemperatuur. Bij een cheesecake is het belangrijk om er voor te zorgen dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit voorkomt klontjes in het beslag en maakt de cheesecake egaal.
Bakje water. Zet een bakje met water onder in de oven als je de cheesecake gaat bakken. Dit voorkomt dat je cheesecake aan de bovenkant gaat scheuren. Het verhoogt namelijk de luchtvochtigheid in de oven.
Afkoelen in de oven. dit is misschien wel het aller belangrijkste bij een cheesecake Zet na het bakken de oven op een kier en laat de cheesecake geheel in de oven afkoelen. Op deze manier behoud de baileys cheesecake zijn vorm en zakt hij niet in.
Baileys cheesecake met oreo bodem
1
springvorm met 20 cm diameterBaileys cheesecake met knapperige Oreo bodem
IngrediËnten
1 rol oreo koekjes
60 gram ongezouten roomboter
400 gram roomkaas
200 gram creme fraish
2 zakjes oploskoffie met 2 eetlepels gekookt water
60 milliliter baileys
1 eetlepel patentbloem
120 gram kristalsuiker
2 eieren
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Smelt de roomboter in een steelpan
- Doe ondertussen de Oreos in een blender of foodprocessor en verkruimel de oeros tot fijne stukjes
- Doe de gesmolten boter hier bij en mix het goed door.
- Vet de bakvorm in die je gaat gebruiken en bekleed met bakpapier. Stort het Oreo mengsel in deze bakvorm en druk het stevig tegen de bodem aan met een lepel.
- Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de bodem voor 7 tot 8 minuten. Haal hem meteen er uit en laat hem buiten de oven afkoelen.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 graden.
- Doe de room kaas in een ruime kom en klop deze voor 2 minuten los met een elektrische (hand) mixer. Voeg daarna de crème fraishe, bloem en de suiker toe, mix dit wederom voor 2 minuten.
- Leg nu de mixer weg en ga verder met een spatel. Voeg de baileys en de oploskoffie toe aan het cheesecake beslag en schep het zo lang om met de spatel tot dat het gemengd is.
- Voeg nu een voor een de eieren toe, dit doe je ook met een spatel en niet met de mixer.
- Giet het cheesecake beslag over de oreo bodem heen en zet de springvorm terug in de oven
- Bak de cheesecake voor 60 minuten in de oven. Zet daarna de deur van de oven op een kier en laat de cheesecake hier geheel in afkoelen.
- Zet vervolgens de cheesecake voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Voor de chocolade ‘ swirl ‘ kook ik de slagroom in een steelpan en giet dit over de pure chocolade heen. Mix goed tot dat je een dikke chocolade saus krijg. Giet dit over de bovenkant van de cheesecake
Notes
- PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Opzoek naar nog meer cheesecake recepten? Klik dan hier!
Het ziet er Ozo heerlijk uit, ik verlang naar mensen om mij heen om het uit te proberen!!
ahh dank je wel!! Ja dat snap ik! 😉
Lekker!
Deze gisteren geserveerd als toetje tijdens een quarantaine thuis dinertje met de borrelmoeders, heeeeerlijke smaakexplosie! Ik hou ervan!
Thx for sharing!
Liefs,
Judith
Oh super leuk om te horen!! Gelukkig was het lekker! ❤️
Ooooohh lekkerrr
😏😏❤️
Mijn taart is niet gaar na een uur
Hi! Het hij hoeft niet geheel gaar te zijn! Zodra je het in de oven laat afkoelen en daarna nog eens in de koelkast zet is hij perfect!
Lekker! Ik ga deze vanmiddag maken. Voor de chocolade swirl, hoe is de verhouding slagroom en pure chocolade?
100 gram chocolade op 150 gram slagroom🥰
Noggggg lekkerder met die nieuwe Baileys Caramel…OMB…ik heb er wel een zebra cheesecake van gemaakt door de koffie in de ene helft te roeren en de Baileys in de andere helft van het beslag…vind ik altijd wat mooier ogen…en hoef ik geen topping te maken
Hi Mascha, wat een goed idee is dat! Klinkt heerlijk