Baileys cheesecake met oreo bodem

Een luchtige cheesecake met baileys en een oreo bodem! Heel erg lekker en vooral leuk om bij de feestdagen als dessert te serveren.

Kamertemperatuur. Bij een cheesecake is het belangrijk om er voor te zorgen dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit voorkomt klontjes in het beslag en maakt de cheesecake egaal.

Bakje water. Zet een bakje met water onder in de oven als je de cheesecake gaat bakken. Dit voorkomt dat je cheesecake aan de bovenkant gaat scheuren. Het verhoogt namelijk de luchtvochtigheid in de oven.

Afkoelen in de oven. dit is misschien wel het aller belangrijkste bij een cheesecake Zet na het bakken de oven op een kier en laat de cheesecake geheel in de oven afkoelen. Op deze manier behoud de baileys cheesecake zijn vorm en zakt hij niet in.

Baileys cheesecake met oreo bodem

Recipe by annabellas
Porties

1

springvorm met 20 cm diameter

Baileys cheesecake met knapperige Oreo bodem

IngrediËnten

  • 1 rol oreo koekjes

  • 60 gram ongezouten roomboter

  • 400 gram roomkaas

  • 200 gram creme fraish

  • 2 zakjes oploskoffie met 2 eetlepels gekookt water

  • 60 milliliter baileys

  • 1 eetlepel patentbloem

  • 120 gram kristalsuiker

  • 2 eieren

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Smelt de roomboter in een steelpan
  • Doe ondertussen de Oreos in een blender of foodprocessor en verkruimel de oeros tot fijne stukjes
  • Doe de gesmolten boter hier bij en mix het goed door.
  • Vet de bakvorm in die je gaat gebruiken en bekleed met bakpapier. Stort het Oreo mengsel in deze bakvorm en druk het stevig tegen de bodem aan met een lepel.
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de bodem voor 7 tot 8 minuten. Haal hem meteen er uit en laat hem buiten de oven afkoelen.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 graden.
  • Doe de room kaas in een ruime kom en klop deze voor 2 minuten los met een elektrische (hand) mixer. Voeg daarna de crème fraishe, bloem en de suiker toe, mix dit wederom voor 2 minuten.
  • Leg nu de mixer weg en ga verder met een spatel. Voeg de baileys en de oploskoffie toe aan het cheesecake beslag en schep het zo lang om met de spatel tot dat het gemengd is.
  • Voeg nu een voor een de eieren toe, dit doe je ook met een spatel en niet met de mixer.
  • Giet het cheesecake beslag over de oreo bodem heen en zet de springvorm terug in de oven
  • Bak de cheesecake voor 60 minuten in de oven. Zet daarna de deur van de oven op een kier en laat de cheesecake hier geheel in afkoelen.
  • Zet vervolgens de cheesecake voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Voor de chocolade ‘ swirl ‘ kook ik de slagroom in een steelpan en giet dit over de pure chocolade heen. Mix goed tot dat je een dikke chocolade saus krijg. Giet dit over de bovenkant van de cheesecake

Notes

  • PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Opzoek naar nog meer cheesecake recepten? Klik dan hier!

Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. Het ziet er Ozo heerlijk uit, ik verlang naar mensen om mij heen om het uit te proberen!!

    1. ahh dank je wel!! Ja dat snap ik! 😉

  2. Judith Leeuw says:

    Deze gisteren geserveerd als toetje tijdens een quarantaine thuis dinertje met de borrelmoeders, heeeeerlijke smaakexplosie! Ik hou ervan!

    Thx for sharing!

    Liefs,
    Judith

    1. Oh super leuk om te horen!! Gelukkig was het lekker! ❤️

  3. Ooooohh lekkerrr

    1. 😏😏❤️

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: