Roze koek cheesecake

Roze koek cheesecake

Deze roze koek cheesecake heeft denk ik niet veel uitleg nodig. Hou je van cheesecake en van roze koek? Dan is dit het perfecte recept voor jou!

Ingredienten roze koek cheesecake: (Ik gebruik deze springvorm van 22 cm)

Voor de bodem:

 • 180 gram roze koeken
 • 40 gram ongezouten roomboter

Voor de vulling:

 • 400 gram roomkaas
 • 200 gram creme fraish
 • 100 gram fijne kristal suiker
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels bloem (of maizena)
 • roze kleurstof

Voor de topping:

 • 2 roze koeken
 • 100 gram slagroom
 • 100 gram roomkaas
 • 50 gram poedersuiker

Hoe maak je deze roze koek cheesecake?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Verkruimel de roze koeken met je handen en doe deze in een ruime kom. Smelt de ongezouten roomboter in de magnetron en giet deze over de roze koek kruimels heen. Roer het nog eens goed door elkaar heen en stort het kruimel beslag in de springvorm. Druk vervolgens met een lepel het beslag stevig tegen de bodem aan. Bak dan de bodem voor 7 minuten en laat hem als laatste helemaal afkoelen

Verlaag nu de oven nu naar 120 graden.

Voor het cheesecake beslag; Klop als eerste de roomkaas los met de handmixer voor enkele minuten. Voeg hier vervolgens de creme fraish en de suiker aan toe tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn. Leg nu de handmixer weg en spatel voorzichtig de eieren en het meel door het beslag heen.

Om er voor te zorgen dat de cheesecake een mooi patroon krijgt verdeel ik het cheesecake beslag in 2 kommen. In 1 van de 2 kommen doe ik wat roze kleurstof en de andere laat ik naturel. Om de beurt stort ik voorzichtig wat beslag over de roze koek bodem heen tot dat het beslag op is.

roze koek cheesecake

Bak de cheesecake nu in het midden van de oven voor ongeveer 50 tot 60 minuten. Zet vervolgens de oven op een kier en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Het beste is als je de cheesecake daarna een nacht in de koelkast zet zodat ie goed kan opstijven.

Voor de toefjes bovenop gebruik ik een roomkaas topping. Klop de slagroom op en spatel hier de roomkaas en de suiker doorheen. Spuit het met een kartel spuitmondje op de cheesecake en top af met nog wat extra roze koek!

That’s it!

Roze koek cheesecake

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!

Dit artikel bevat affiliatie linkjes! Bekijk de disclaimer voor meer informatie25 thoughts on “Roze koek cheesecake”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.