Deze roze koek cheesecake heeft denk ik niet veel uitleg nodig. Hou je van cheesecake en van roze koek? Dan is dit het perfecte recept voor jou!
Ingredienten roze koek cheesecake: (Ik gebruik deze springvorm van 22 cm)
Voor de bodem:
- 180 gram roze koeken
- 40 gram ongezouten roomboter
Voor de vulling:
- 400 gram roomkaas
- 200 gram creme fraish
- 100 gram fijne kristal suiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem (of maizena)
- roze kleurstof
Voor de topping:
- 2 roze koeken
- 100 gram slagroom
- 100 gram roomkaas
- 50 gram poedersuiker
Hoe maak je deze roze koek cheesecake?
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
Verkruimel de roze koeken met je handen en doe deze in een ruime kom. Smelt de ongezouten roomboter in de magnetron en giet deze over de roze koek kruimels heen. Roer het nog eens goed door elkaar heen en stort het kruimel beslag in de springvorm. Druk vervolgens met een lepel het beslag stevig tegen de bodem aan. Bak dan de bodem voor 7 minuten en laat hem als laatste helemaal afkoelen
Verlaag nu de oven nu naar 120 graden.
Voor het cheesecake beslag; Klop als eerste de roomkaas los met de handmixer voor enkele minuten. Voeg hier vervolgens de creme fraish en de suiker aan toe tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn. Leg nu de handmixer weg en spatel voorzichtig de eieren en het meel door het beslag heen.
Om er voor te zorgen dat de cheesecake een mooi patroon krijgt verdeel ik het cheesecake beslag in 2 kommen. In 1 van de 2 kommen doe ik wat roze kleurstof en de andere laat ik naturel. Om de beurt stort ik voorzichtig wat beslag over de roze koek bodem heen tot dat het beslag op is.

Bak de cheesecake nu in het midden van de oven voor ongeveer 50 tot 60 minuten. Zet vervolgens de oven op een kier en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Het beste is als je de cheesecake daarna een nacht in de koelkast zet zodat ie goed kan opstijven.
Voor de toefjes bovenop gebruik ik een roomkaas topping. Klop de slagroom op en spatel hier de roomkaas en de suiker doorheen. Spuit het met een kartel spuitmondje op de cheesecake en top af met nog wat extra roze koek!
That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!
Dit artikel bevat affiliatie linkjes! Bekijk de disclaimer voor meer informatie
Met roomkaas bedoel je dan Monchou? Of van welk merk of evt een linkje voor het juiste product. Wil deze graag eens proberen te maken 🥰
Heyy! Ik heb gewoon het albert heijn huismerk gebruikt! Je kan ook philadelphia gebruiken :)!
Na een uur in de oven is hij bij mij nog lang niet gaat… ook de bodem is nog helemaal zacht. Ik ga nu proberen om me langer in de oven te doen. Had me er erg op verheugd.
Volledig in de oven laten afkoelen! Dan gaart ie nog na..! De bodem wordt niet knapperig.
Hij us bovenop gescheurd betekent dat dat hij er te lang in zit? En ik zie op de foto dat de toefjes ook Rose zijn maar dat staat niet bij het recept. Gr Reni.
Hi Reni bedankt voor je reactie! Het scheuren kan met een paar dingen te maken hebben, het probleem is meestal dat de oven toch wat te warm is geweest! Op de foto zijn de toefjes een beetje roze inderdaad , heb er toen toch wat kleurstof in gedaan
Oké doe ik dat ook, dank je wel voor je reactie.
Gister gemaakt, echt een aanrader! Super lekker, mijn kids vonden dat ook!
Wat leuk om te horen!
Kan ik deze taart ook invriezen?
Je kan hem zonder de toppings zeker invriezen! Dus dan de toefjes bovenop weglaten
Wat was deze cheesecake lekker!! Thx voor het recept
Wat leuk om te horen!!
Hoi hoi ik wil graag de cheesecake maken, maar in het recept staat niet duidelijk beschreven hoe de bakvorm moet worden ingevet.. moet het met boter of met bakpapier.. alleen de bodem of ook de zijkanten..
Hi Demi, thnx voor je reactie! Ik heb de vorm héél lichtjes ingevet met boter en de bodem bekleed met bakpapier!
Dankjewel voor je reactie, ik ga hem dit weekend maken. Ik ben heel benieuwd 😍
Ik ga het weekend deze heerlijke cheesecake maken voor mijn collega’s, Corona-comfort-food.
Nu staat er 160 graden hetelucht, ik heb een electrische oven, dat is dan +10% begrijp. Klopt dit?
Want hij mag natuurlijk niet mislukken 😉
Wat leuk!! Dat klopt inderdaad.. een elektrische oven warmt wel ietjes anders.. voor de zekerheid zou ik het gewoon op dezelfde temperatuur houden maar ietjes langer! Vooral bij het cheesecake beslag, als het te warm wordt gaat het namelijk scheuren! 🙂
Annabella toch nog een vraag is er een alternatief voor die roze kleurstof? Bij de supermarkt hebben ze alleen van die zelfmengsetjes van oetker.
Je kan het eventueel kleurel met wat frambozen sap!!
100 gram slagroom? Hoeveel milliliter?
Deze cheesecake is echt te lekker!! Bedankt voor het recept
Wat leuk! Heel graag gedaan❤️
Gisteren voor de 2e keer gemaakt. Ik heb og nooit eerder zoveel vrienden gehad. 🤣🤣
Hahaha super leuk!!! 😂😭
Vraagje hoelang kan ik de cheesecake bewaren zonder de topping? Dankjewel alvast
Ongeveer 3 tot 4 dagen in de koelkast! 😊
Erg leuk recept. Maar de eieren? Eerst loskloppen?
Bedankt! Dat mag natuurlijk altijd maar is niet nodig