Basisrecept: Chocolade botercrème

Het basisrecept voor een lekkere en luchtige chocolade botercreme die niet te zoet is. Met maar 4 ingrediënten maak jij de lekkerste chocolade crème voor op je cupcakes of om een taart mee af te smeren!

Ingrediënten chocolade botercrème:

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 60 gram cacao poeder
  • 1 eetlepel vanille extract.

Hoe maak je deze chocolade botercrème?

Zorg er eerst voor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Als de boter namelijk te koud of te warm is zal er geen mooie crème ontstaan. Doe de roomboter in een ruime kom en klop de boter luchtig in de keukenmachine of met een handmixer.

Het luchtig kloppen duurt het langste en is ook meteen het belangrijkste. Hoe langer je je boter klopt hoe lekkerder en luchtiger de crème straks wordt. Na een paar minuten zie je als het goed is de boter steeds lichter van kleur worden. Meestal hou ik 10 tot 15 minuten aan voor een mooie luchtige crème.

Voeg nu lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf de crème goed kloppen tussendoor. Als alle poedersuiker is opgenomen kan je je cacao poeder en het vanille extract toevoegen. Het kan even duren tot dat de cacao zich mengt met de crème.

Zodra het een egale bruine botercrème is, is de crème klaar voor gebruik!

Bewaartip: Je kan deze botercrème 5 dagen bewaren in de koelkast. Zorg er wel voor dat je de chocolade botercrème minimaal een uur voor gebruik uit de koelkast haalt!

PS: bewaar dit recept hier op Pinterest

Join the Conversation

  1. Hier vind ik vast veel inspiratie om originele koekjes en taartjes te bakken met mijn 12yo dochter!

    1. Super leuk! Zal vast en zeker lukken ❤️

  2. Kan je in plaats van vanille extract vanille aroma gebruiken

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: