Heerlijk vanille roomijs met een zelfgemaakte frombozen swirl en witte chocolade, vanaf nu mijn go to ijs in de zomer. Ik maakte dit simpele receptje laatst als dessert bij een etentje en het ziet er heel indrukwekkend uit terwijl het echt super makkelijk is om te maken. Ook niet geheel onbelangrijk; je hebt geen ijsmachine of een speciale mixer nodig. Je kan meteen aan de slag.

Frambozen swirl
Om de frambozen swirl je maken doe ik de frambozen met suiker in een pak. Dit zet ik op hoog vuur en ondertussen prak ik met een garde de frambozen plat zodat je een soort sap krijgt. Wanneer dit begint te bubbelen kan je het van het vuur afhalen en even laten afkoelen.
Ijs serveren
Ik heb ervaren dat je het ijs het beste 10 minuten van te voren uit de diepvries kan halen. Op deze manier wordt het ijs ietsjes zachter en romiger. Je kan het vervolgens ook weer opnieuw invriezen, het wordt niet steen hard zoals bijvoorbeeld de meeste zelfgemaakte sorbet ijsjes.

Roomijs met frambozen swirl en witte chocolade
1
bak ijsZelfgemaakt vanille roomijs met een frambozen swirl en witte chocolade stukjes
Ingrediënten
500 gram slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
100 gram witte chocolade druppels
1 theelepel vanille extract
100 gram frambozen + een paar ter decoratie
60 gram kristalsuiker
Hoe maak je dit ijs?
- Doe de frambozen samen met het kristalsuiker in een pan. Zet dit op hoog vuur en laat dit even pruttelen. Laat vervolgens afkoelen terwijl je verder gaat met het roomijs.
- Doe de slagroom in een kom en kop deze stijf.
- Voeg de gecondenseerde melk en het vanille extract toe. Spatel dit goed door de slagroom heet tot dat je een geheel hebt.
- Pak nu de vorm die je gaat gebruiken; ik gebruik een cake vorm.
- Schep een laag roomijs in de vorm. Drizzle hier het frambozen mengsel over heen en top af met witte chocolade druppels. Herhaal deze stappel tot dat het roomijs mengsel volledig op is.
- Decoreer met extra frambozen en witte chocolade.
- Zet de vorm in de diepvries voor minimaal 3 uur.
Bekijk hier de video
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!