Pumpkin spice granola (vegan)

Het is herfst en pumpkin spice is overal! Je kan er niet omheen. Deze week maakte ik deze vegan gezonde pumpkin spice granola met maar 5 ingrediënten. Perfect als ontbijt met wat yoghurt of om natuurlijk gewoon zo te eten… Door de pompoen wordt de granola niet geheel crispy en zorgt hij voor lekkere grote stukken.

Ingrediënten voor de gezonde pumpkin spice granola:

  • 150 gram havermout
  • 150 gram pompoen (blokjes)
  • 40 gram pompoen pitjes
  • 50 gram kokosolie
  • 30 gram ahorn siroop (of een andere siroop)
  • (Optioneel: kruiden naar smaak. Ik gebruik kaneel, nootmuskaat en speculaas kruiden!)

Hoe maak je deze pumpkin spice granola?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Start met het koken van de pompoen blokjes. Afhankelijk van de grote van de pompoen blokjes kook je ze tussen de 8 en 12 minuten gaar. Prik voor de zekerheid even met een vork in de pompoen om er zeker van te zijn dat hij volledig gaar is.

Giet het overtollige water uit de pan en pureer de pompoen blokjes met een staafmixer. Voor de pumpkin spice granola moet het een hele fijne puree zijn. Zet de puree even aan de kant terwijl je verder gaat met het havermout mengsel.

Doe de havermout en de pompoen pitjes in een ruime kom en hussel door elkaar. Smelt vervolgens in een andere kom de kokosolie en ahornsiroop (ik doe dit gewoon in de magnetron) Ik vind deze pumpkin spice granola het lekkerst als hij niet te zoet is. Vind jij dat wel lekker? voeg dan wat meer siroop toe.

Giet het kokos mengsel samen met de pompoen puree over de havermout en roer goed! Nu kan je eventueel nog de kruiden naar smaak toevoegen.

Verspreid het mengsel vervolgens over een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet hem in het midden van de oven. Bak deze pumpkin spice granola voor 7 minuten en hussel vervolgens met een lepel door elkaar zodat alle kanten goed bruin worden. Zet hem vervolgens nog eens voor 7 minuten in de oven!

That’s it!

Bewaartip: bewaar deze pumpkin spice granola in een afgesloten pot voor minstens 3 weken!

Misschien vind jij dit recept ook leuk?

Pompoen cheesecake fudge brownies

Join the Conversation

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: