Chocolade fudge donuts met caramel

Een recept voor heerlijke caramel & chocolade fudge donuts. Dit recept vergt ietsje meer tijd omdat het donut deeg een tijdje moet rijzen. Maar dat is het zeker waard als je het eindresultaat ziet & proeft!

Ingrediënten caramel donuts (voor 10 donuts):

 • 350 gram bloem
 • 160 milliliter melk
 • 50 gram fijne witte suiker
 • 40 gram roomboter (kamertemperatuur)
 • 7 gram gist
 • 1 ei
 • frituur olie

Ingrediënten voor de decoratie:

 • 100 gram melk chocolade
 • 50 gram slagroom
 • Caramel saus (maak hem zelf met dit recept!)
 • Caramel blokjes

Hoe maak je deze chocolade fudge caramel donuts?

Roer het bloem, de suiker, boter en het gist door elkaar heen in een grote kom. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe: de melk en het ei. Kneed het met een machine voor 6 minuten of met de hand voor minstens 10.

Rol het donut beslag in een bol en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het beslag voor minimaal een uur rijzen. Zorg ervoor dat de kom groot en ruim genoeg is. Het beslag neemt namelijk toe in volume tijdens het rijzen.

Bekleed vervolgens een (bak) plaat met bakpapier en verdeel het donut beslag in 10 gelijke balletjes. Druk de balletjes voorzichtig plat en maak met behulp van je vingers of een rond vormpje een gat in het midden (ik gebruik het beginstuk van een spuitmondje). Laat het donut beslag zo nog eens een half uur rijzen.

Verwarm vervolgens een diepe pan met frituur olie (een frituurpan kan natuurlijk ook) zorg ervoor dat het vet niet al te heet wordt. 175 graden is perfect. Frituur vervolgens de donuts voor ongeveer 1,5 minuut, draai ze vervolgens om en frituur ze nog eens voor 1,5 minuut. Laat de donuts uitlekken op wat keukenpapier.

Terwijl de donuts afkoelen is het tijd om de decoratie te maken. Smelt de chocolade samen met de slagroom au bain marie. Dip hier de bovenkant van de donuts in. Decoreer met caramelblokjes en top af met caramelsaus.

That’s it!

Bewaartip: Bewaar deze chocolade fudge donuts met karamel in een afgesloten doos voor 3 tot 4 dagen!

Misschien vind je dit recepten ook leuk?

Nutella lava cakes

Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

 1. Super lekker en leuk recept. Ben een enorme fan van je recepten. Ze maken me altijd vrolijk.

  1. Ah dankjewel bella! Super lief 😊

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: