Bosvruchten crumble met 4 ingrediënten

Bosvruchten crumble. Heerlijk warme vruchten met een ‘kruimellaagje’ Perfect als ontbijt bij het komende herfst weer of natuurlijk te gebruiken als dessert.

Ingrediënten bosvruchten crumble: (voor 4 personen)

  • 200 gram bosvruchten; ik gebruik bosbessen,frambozen en bramen.
  • 75 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Maak het crumble deeg van de boter, bloem en de suiker. Kneed dit met de hand totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Is het deeg nog steeds te vast? voeg dan steeds beetje voor beetje wat bloem toe totdat er meer kruimels ontstaan.

Verdeel het fruit over de vormpjes en strooi het kruimeldeeg over het fruit heen. Zet ze vervolgens in het midden van de oven voor 10 minuten.

Warm is deze bosvruchten crumble natuurlijk het lekkerst maar het kan ook koud gegeten worden! De vruchten crumble kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.

Advertenties

4 gedachten over “Bosvruchten crumble met 4 ingrediënten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.