Speculaas crumble met mandarijn

Speculaas crumble met mandarijnen. Perfect dessert in de koudere maanden of natuurlijk als ontbijt/lunch.

Ingrediënten speculaas crumble met mandarijn: (2 personen)

  • 2 mandarijnen
  • 40 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 40 gram meel
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • speculaas kruiden
  • schuddebuikjes

Hoe maak je deze speculaas crumble met mandarijn?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Pel de 2 mandarijnen en breek ze in partjes. Snij deze partjes nog eens door het midden en verdeel ze in de vormpjes die je gaat gebruiken.

Maak met de boter, het meel en de kristalsuiker de crumble. Doe alles in een ruime kom en kneed met je handen totdat er een kruimeling deeg ontstaat. Is het deeg niet kruimelig? Voeg dan steeds een klein beetje meel toe totdat het begint te kruimelen.

Voeg als laatste nog speculaas kruiden toe op smaak en wat schuddebuikten. Verdeel nu het crumble deeg over de mandarijnen heen en bak de speculaas kruiden in het midden van de oven in 10 minuten gaar.

baktip: je kan deze speculaas crumble ook in de airfryer maken; 6 minuten op 200 graden

Warm is deze speculaas crumble het lekkerst, maar je kan hem natuurlijk ook koud eten!

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Bosvruchten crumble

PS: bewaar dit recept op pinterest!

Join the Conversation

  1. Welke meel moet je gebruiken?zelfrijzend bakmeel?

    1. Nee gewoon standaard wit meel 😊😊

  2. Wat zijn Schuddebuikjes?

    1. Krijg je in de supermarkt, eigenlijk hele kleinde kruidnoten voor bijvoorbeeld op de boterham

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder