Koekjes met witte chocolade en frambozen

Grote koekjes gevuld met witte chocolade stukjes en frambozen. Crispy van de buitenkant en zacht van binnen. Door de koekjes in de vriezer te stoppen blijven deze koekjes tijdens het bakken dik wat voor de heerlijke textuur zorgt!

Ingrediënten koekjes met witte chocolade en frambozen: (voor 16 koekjes)

 • 250 gram boter (kamertemperatuur)
 • 135 gram bruine suiker
 • 40 gram fijne witte suiker
 • 2 eieren
 • 325 gram bloem
 • 1 theelepel vanille extract
 • 2 eetlepels maizena (niet noodzakelijk maar zorgt voor dikkere koekjes)
 • 150 gram witte chocolade
 • 150 gram bevroren frambozen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Meng de boter, bruine suiker, witte suiker en de eieren met een elektrische handmixer voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Voeg vervolgens de bloem en de maizena toe. De maizena is niet noodzakelijk voor dit recept maar het zorgt er wel voor dat de koekjes dikker blijven tijdens het bakken. Voeg op het laatste nog een theelepel vanille extract toe. Mix totdat alles gemengd is.

Snij vervolgens de witte chocolade in kleine blokjes en voeg deze aan het beslag toe, net zoals de frambozen. Roer het beslag nog eens goed door met een lepel (niet meer mixen anders breken de frambozen te veel) dus gewoon rustig door het beslag roeren.

Rol vervolgens het deeg in balletjes en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

Ik vind het altijd fijn om de bakplaat nog even in de vriezer te leggen (voor 10 minuutjes) dit zorgt ervoor dat de koekjes niet zo uitlopen tijdens het bakken. Vervolgens; bak de koekjes voor 12 minuten op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen.

That’s it!

Bewaartip: bewaar de koekjes in een afgesloten koek trommel voor 3 a 4 dagen. Bewaar ze voor 3 maanden in de diepvries.

Join the Conversation

 1. Dat ziet er echt heerlijk uit! ❤️

 2. Die ga ik zeker eens proberen!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: