Kinder chocolade mousse

Kinder chocolade mousse

Van kinderchocolade een heerlijke mousse maken met maar 3 ingrediënten? dat kan! Deze heerlijke mousse gebruik ik vaak om taarten mee te vullen (echt een aanrader) of om gewoon zo als toetje te eten natuurlijk.

Ingrediënten voor de Kinder chocolade mousse: (voor 2 personen)

  • 80 gram kinder chocolade
  • 175 gram slagroom (als je de ongezoete versie pakt denk er dan aan om suiker naar smaak toe te voegen!)
  • 1 zakje klopfix

Hoe maak je de Kinder chocolade mousse?

Smelt de kinderchocolade samen met 50 gram slagroom. Je kan het in de magnetron doen en om de 10 seconde roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is. Ik vind het zelf handig om het au bain marie te smelten. Hiervoor gebruik ik dit pannetje. Door het pannetje te gebruiken verbrand de chocolade niet.Zodra de chocolade gesmolten is; giet het in een kommetje en laat het in de koelkast afkoelen voor minimaal 30 minuten

Klop vervolgens de overige 125 gram slagroom met 1 zakje klopfix totdat de slagroom stijf is. Dit is ook het moment om eventueel de benodigde suiker toe te voegen. Voeg vervolgens de afgekoelde kinder chocolade toe en klop het op de hoogste stand nog eens voor 2 minuten.

Versier het eventueel nog met stukjes kinder chocolade.

That’s it!

Bewaartip: Bewaar de mousse voor 2 tot 3 dagen in de koelkast.



5 thoughts on “Kinder chocolade mousse”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.