Upside down bloedsinaasappel cake

Zeg nou zelf, wat een plaatje is deze cake! Het is een luchtige bloedsinaasappel cake met sappige gesuikerde bloedsinaasappel schijfjes. Het is ontzettend makkelijk om te maken en ziet er meteen ook nog eens hƩƩl fancy uit!

Bloedsinaasappel cake

Wat is een upside down cake? (ondersteboven cake)

Een upside down cake is een cake die zijn naam dankt een de manier waarop het wordt gebakken. In plaats van de traditionele methode om de glazuurlaag bovenop te onthuillen, wordt bij een upside down cake de fruit/glazuurlaag onderin de bakvorm geplaatst voordat het beslag wordt toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het fruit tijdens het bakken naar boven komt en de bovenkant van de vake vormt wanneer deze wordt omgekeerd.

Kan je de schil mee-eten?

Jaaaa! Dat is toch het eerste wat mensen vragen. Je kan de schil gewoon mee-eten. Zorg er wel voor dat je plakken niet te dik zijn. Door de suikersiroop is de schil niet bitter, maar juist zoet.

Upside down bloedsinaasappel cake

Recipe by annabellasCourse: Geen categorie
Springvorm

20

centimeter
Calories

300

kcal

Ondersteboven bloedsinaasappel cake

Ingrediƫnten

  • 3 bloedsinaasappels

  • 60 gram kristalsuiker

  • 100 milliliter water

  • 3 eieren

  • 85 gram zonnebloemolie

  • 100 gram yoghurt

  • 300 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • Het rasp van 1 bloedsinaasappel

  • Het sap van 1/2 bloedsinaasappel

Zo maak je deze cake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (boven en onderwarmde)
  • Snij de bloedsinaasappels in dunne plakjes en bedek hiermee de bodem van de springvorm.
  • Doe de kristalsuiker samen met het water in een pan op middelhoog vuur en wacht tot dat de suiker gesmolten is. Giet de suikersiroop over de bloedsinaasappel schijfjes heen.
  • Doe de eieren, olie, yoghurt, het sap en de rasp van de bloedsinaasappel samen in een kom en klop dit luchtig met een mixer voor 2 minuten.
  • Voeg met behulp van een zeef het bloem en de bakpoeder toe. Meng dit vervolgens met een spatel.
  • Stort het beslag in de bakvorm en zet deze in het midden van de oven voor 40-45 minuten.
  • Laat de cake 5 minuten afkoelen en ‘flip’ hem dan ondersteboven.

Bekijk hier de video:

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest.

Join the Conversation

  1. Lijkt me heerlijk!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder