Gefrituurde Koreaanse kip

Over comfort food gesproken.. Gefrituurde Koreaanse kip oftewel Dakgangjeong is echt een van mijn meest favorieten manieren om kip te maken. De kip wordt eerst gefrituurd zodat het een knapperig laagje krijgt, vervolgens komt er een plakkerige zoet zure saus overheen met honing, soya saus, en heel veel knoflook. Een heuse smaakexplosie.

Kipdij of kipfilet?

In dit recept gebruik ik kipdij. Dit doe ik omdat kipdij iets meer smaak heeft en het geeft (naar mijn mening) een lekkerdere textuur voor deze gefrituurde kip stukjes. Het enige ‘nadeel’ is dat kipdij wel wat vettiger is/smaakt. Mocht je dat nou een probleem vinden, of ben je geen fan van kipdij, dan kan je dit recept natuurlijk ook gewoon met normale kipfilet maken. Werkt precies hetzelfde.

Dubbel frituren

De ‘ hack ‘ om deze kip super krokant te laten worden is echt het dubbel frituren. Je frituurt eerst de kip voor ongeveer 4 tot 5minuten, vervolgens laat je het afkoelen en frituur je het nog een keer tot dat de korst goudbruin is. Het dubbel frituren geeft deze kip een extra crunch en maakt het extra lekker.

Waarmee serveren?

Alhoewel ik deze kip vaak als late night snack maak kan je het natuurlijk ook als avondeten serveren. Deze kip gaat super goed bij rijst of op een hamburger broodje. Ook in een salade doet deze kip het super goed.

Gefrituurde Koreaanse kip

Recipe by annabellas
Porties

4

Personen

Dubbel gefrituurde kip in een plakkerige zoet zure saus.

Ingredients

  • Voor de kip
  • 400 gram kipdij

  • 300 milliliter karnemelk

  • 1 eetlepel paprika poeder

  • 1 eetlepel chili poeder

  • 1 theelepel zout

  • 1 eetlepel maizena

  • Voor de saus
  • 50 milliliter soya saus

  • 1 eetlepel gehakte knoflook

  • 1/2 theelepel gehakte gember

  • 3 eetlepels honing

  • 2 eetlepels ketchup

  • 1 theelepel chili vlokken

  • 1 theelepel siracha (of andere hot sauce)

  • 50 milliliter water

Hoe maak je deze koreaanse kip?

  • Meng in een ruime kom de karnemelk, kruiden en het meel. Snij de kip in blokjes van ongeveer 4 bij 2 centimeter en voeg deze toe aan het beslag. Roer tot dat de kip helemaal bedekt is en zit dit voor 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de olie in een pan en frituur de kip stukjes voor ongeveer 4 minuten, tot de buitenkant goud bruin is. Laat de stukjes vervolgens uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
  • Wanneer de kip ietsjes is afgekoeld frituur je het voor een 2e keer. Dit keer 2 a 3 minuten of totdat de korst een diep bruine kleur krijgt.
  • Maak ondertussen de saus: Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm dit voor 3 minuten. Verhoog dan het vuur en laat het mengsel voor 5 minuten koken tot dat je een stroperige saus krijgt.
  • Haal de gefrituurde kip door de saus heen en maak het eventueel af met sesamzaadjes en stukjes bosui.

Bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: