Gouden kerstboom meringues

Meringue in de vorm van kerstboompjes getopt met gouden sprinkles. Vaak schrikt meringue mensen af omdat er veel verschillende dingen fout kunnen gaan maar dat is echt nergens voor nodig. Met een paar handelingen krijg je heel makkelijk een goede meringue en kan je deze ook leuk decoreren.

Tips voor een perfect meringue beslag

Het ontvetten van het gereedschap: Het is belangrijk dat je de kom, de mixer en de eventuele spatel vet vrij maakt. Zelf doe ik dit altijd met citroensap. Als je benodigdheden een beetje vettig zijn zal het eiwit niet stijf worden en je pavlova in elkaar zakken

Voeg de suiker niet in een keer toe. Voeg een eetlepel suiker per keer toe aan de opgeklopte eiwitten. De eiwitten hebben namelijk tijd nodig om het suiker op te nemen. Als je de suiker in een keer toevoegt zal de suiker er uit lopen tijdens het bakken en karameliseren.

Lage temperatuur. Deze meringue bak je op een temperatuur van 100 graden. Je ‘bakt’ de meringue namelijk niet, maar je droogt het. Een te hoge temperatuur zal er voor zorgen dat het eiwit bruin kleurt en de binnenkant te droog wordt.

Afkoelen in de oven. Zodra de meringue 1.5 uur in de oven heeft gestaan is het belangrijk dat je deze ook in de oven laat afkoelen. Zet wel de oven op een kier zodat het vocht er uit kan!

Gouden sprinkles en goud poeder

Om deze meringue te decoreren gebruik ik verschillende gouden sprinkles. Deze heb ik gekocht bij de Action. De kleine gouden sterretjes die je ziet zijn deze van sprinklelicous. De gouden poeder die ik gebruik is deze van het merk Sugarflair.

Gouden kerstboon meringues

Recipe by annabellas
Porties

12

Meringues

Kerstboom Meringue koekjes met gouden sprinkles en glitter.

IngrediËnten

 • 100 gram eiwitten (ongeveer 3 grote eieren)

 • 200 gram fijne kristalsuiker

 • Snufje zout

 • 1 theelepel vanille extract

 • Gouden sprinkles + glitters

Hoe maak je ze?

 • Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht)
 • Begin eerst met het ontvetten van de kom en gardes die je dadelijk gaat gebruiken. Het is belangrijk dat er geen spoortje vet is anders loop je namelijk de kans dat je de eiwitten niet goed kan opkloppen.
 • Klop met de elektrische handmixer de eiwitten met het zout stijf. Voeg steeds lepel voor lepel de suiker toe totdat deze helemaal is opgenomen. Om te kijken of het eiwit stijf genoeg is kan je de kom ondersteboven houden, beweegt het eiwit mengsel nog? dan is het nog niet stijf genoeg.
 • Vul een spuitzak met het beslag en spuit de kerstbomen op een vel bakpapier. (zie video hier onder)
 • Strooi nu de sprinkles over de boompjes en ook eventueel de gouden glitters.
 • Bak de meringue in het midden van de oven voor 90 minuten. Maak de oven niet tussentijds open en laat ze ook geheel afkoelen in de oven (oven op een kier zetten).

Bekijk hier de how to video

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest.

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: