Oreo freak shake

Een geheel over the top oreo shake gemaakt van vanille ijs, oreo’s en gedecoreerd met alles wat ik maar kon vinden. De shake zelf is echt heel makkelijk om te maken; de ingrediënten in een blender en klaar! Vervolgens kan je het versieren zoals je zelf wilt. In dit geval; the more the better! 🙂

De decoratie

Als decoratie van deze freakshake heb ik 2 donuts op het glas gestapeld en vervolgens hier de slagroom opgespoten. Daarna heb ik op een sate prikker 3 oreo koekjes gestapels en op een andere sate prikker 2 oreo ijs sandwhiches. Deze stak ik in de donuts voor stevigheid. Ten slotte heb ik er nog mini oreo koekjes op gedaan en wat extra chocolade saus. Ik heb zoals je hieronder ook kan zien een versie met 1 donut gemaakt. Je kan het dus echt zo extreem maken als dat je zelf wilt.

Chocolade rand

Om het glas heb ik een chocolade rand met oreo kruimels gemaakt. Dit maak je door pure chocolade te smelten met slagroom. Dan ontstaat er een dikke chocolade saus. Hier dip je het glas in en vervolgens dip je het glas in een kommetje met verkruimelde oreo’s. Zet het glas even in de koelkast zodat het goed blijft plakken!

Oreo freak shake

Recipe by annabellas
Porties

1

shake

Een Oreo freak shake met vanille ijs, oreo koekjes en donuts!

Ingrediënten

 • Voor de shake:
 • 2 bollen vanille ijs

 • 6 oreo koekjes

 • 300 milliliter melk

 • Voor de decoratie
 • 25 gram pure chocolade + 15 gram slagroom

 • Slagroom

 • oreo koekjes

 • mini oreo’s

 • donuts

 • oreo ijs sandwhiches

Hoe maak je deze freakshake?

 • Smelt de pure chocolade samen met de slagroom en laat dit even afkoelen. Dip vervolgens de rand van het glas hier in zodat je en chocolade rand krijgt. Dip het vervolgens in gecrushte oreo koekjes. Zet het glad in de koelkast terwijl je verder gaat ( de overige chocolade saus kan je als decoratie gebruiken)
 • Doe het vanille ijs, oreo koekjes en de melk in een blender en zet deze op hoge snelheid. Mix tot dat je een gladde massa krijgt.
 • Giet de oreo shake in het glas.
 • Leg de donuts op het glas, spuit de slagroom er op en decoreer zoals je zelf wilt!

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: