Appeltaart wentelteefjes tosti

Een tosti van brioche wentelteefjes, karamelpasta en appel. Eigenlijk gewoon een appeltaart tosti dus. Lekker zoet door de karamel en ook met een lichte bite door de appelschijfjes. Dit is echt perfect als ontbijt of als brunch.

Karamelpasta

Vaak, als ik geen zin heb om zelf karamel te maken gebruik ik de kant en klare karamelpasta van de Ruijter. In het filmpje wat hieronder staat zie je die tevoorschijn komen. Maar mocht je nu wel gewoon zin hebben om zelf karamel te maken, kan dat via dit recept!

Karamel drip

Brioche brood wentelteefjes

Eerst wilde ik deze tosti met normaal brood maken, maar uiteindelijk bleek dat toch een beetje saai. Ik besloot om van brioche brood wentelteefjes te maken voor de basis en dat is echt een succes. Mijn tip is wel; snijd dikkere plakken brioche brood dan je nodig denkt te hebben. Het slinkt nog al in het tosti-ijzer.

Appeltaart wentelteefjes tosti

Recipe by annabellas
Porties

2

tosti's

Een tosti van brioche wentelteefjes, appel en karamelpasta.

Ingrediƫnten

  • 4 dikke plakken brioche brood

  • 1 appel

  • 50 gram karamel pasta (of zelfgemaakte karamel)

  • 1 ei

  • 200 milliliter melk (ik gebruik amandelmelk)

  • 30 gram kristalsuiker

  • 1/2 theelepel kaneel

Hoe maak je deze appeltaart tosti?

  • Doe het ei, melk, suiker en de kaneel in een kom en klop dit met een garde.
  • dip het broiche brood in het ei-mengsel en doe dit in een tostiapparaat of gril voor ongeveer 2 tot 3 mintuen of tot goud bruin.
  • Snij ondertussen de appel in dunne plakjes.
  • Smeer op beide kanten van het brioche brood karamelpasta en leg op een helft de appelschijfjes. Leg de andere helft hier op.
  • Doe de tosti in zijn geheel nog eens 2 tot 3 minuten in het tostiapparaat zodat de karamel en de appel warm worden.
  • Tip: Dit is ook heeeeeel erg lekker met een bolletje roomijs!

Bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder