Hazelnoot koekjes gevuld met Nutella

Heerlijk dikke hazelnoot koekjes met een vulling van Nutella

Super dikke Amerikaanse koekjes met hazelnoten, chocolade stukjes en een smeuĆÆge Nutella vulling. Ze zijn lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Het enige nadeel is dat het deeg 2 tot 3 uur moet rusten in de koelkast, maar dat wachten is het op het einde helemaal waard!

Koekjes vullen met Nutella

Een koekje vullen met Nutella is eigenlijk super simpel. Doe de Nutella in een spuitzak (of gewoon een plastic boterhamzakje) en knip het hoekje er van af. Zodra je de koekjes uit de oven haalt zijn ze als het goed is nog een beetje zacht. Op dat moment stop je de spuitzak aan de bovenkant in het koekje, ongeveer tot de helft. Dan spuit je voorzichtig, niet te hard, de Nutella er in. Zodra het koekje an de bovenkant een klein beetje begint te scheuren weet je eigenlijk dat er genoeg vulling in zit. Haal de spuitzak er uit en laat vervolgens de koekjes helemaal afkoelen.

Koekjes vullen met Nutella

Deeg laten rusten

Zoals ik hierboven al zei; het enige nadeel met dit recept is dat je het deeg in de koelkast zo een 2 tot 3 uur moet laten rusten. Het rusten zorgt er namelijk voor dat je super dikke koekjes krijgt. Doe je dit niet zullen de koekjes tijdens het bakken uitlopen en plat worden.

Hazelnoot koekjes gevuld met Nutella

Recipe by annabellas
Porties

6

koekjes

Amerikaanse hazelnoot koekjes gevuld met Nutella

Ingrediƫnten

  • 125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 125 gram licht bruine basterd suiker

  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 365 gram patentbloem

  • 2 eieren

  • 80 gram gehakte hazelnoten

  • 100 gram melk chocolade druppels (of melk chocolade gehakt in kleine blokjes)

  • 100 gram Nutella

Hoe maak je deze koekjes?

  • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer
  • Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg vervolgens het bloem en de bakpoeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
  • Voeg als laatste de gehakte hazelnoten en chocolade druppels toe en kneed dit door het deeg heen.
  • Rol ongeveer 6 bollen van het koekjes beslag en leg dit op een bord. Zet het bord in de koelkast en laat de koek bollen voor 3 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vul een spuitzak met de Nutella
  • Leg de koek ballen op een bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn (na het afkoelen worden ze harder)
  • Wanneer je de koekjes uit de oven haalt ga je ze meteen vullen. Steek de spuitzak boven in het midden van de koekjes. Spuit de Nutella voorzichtig in het koekje tot dat je ziet dat de bovenkant begint te scheuren. Haal nu de spuitzak er voorzichtig uit en laat de koekjes geheel afkoelen.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Hazelnoot koekjes met Nutella recept

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder