Makkelijke Oreo rolls

Croissant rolletjes met oreo vulling en glazuur.

Iedereen kent het ondertussen wel, de cinnamon rolls, maar deze oreo rolls zijn nog véél beter! Heerlijke croissant rolletjes gevuld met een oreo mengsel en afgetopt met glazuur. You want this. Ze zijn ook super makkelijk om te maken, voor het gemak gebruik ik kant en klaar croissant deeg. Dat zorgt ervoor dat deze rolls binnen 30 minuten op tafel staan. Je kan het deeg natuurlijk ook altijd zelf maken, maar waarom moeilijk doen als het ook zó makkelijk kan 😉

Oreo vulling

Voor de Oreo vulling maal je de Oreo’s geheel fijn in een foodprocessor of blender. Heb je geen van beiden? Doe de koekjes dan in een afsluitbaar zakje en sla er op met de bolle kant van een lepel. Het duurt veel langer maar uiteindelijk krijg je hetzelfde resultaat. Wanneer je de suiker en de gesmolten boter toevoegt krijg je een heel dik kruimelig ‘ deeg ‘ de perfecte vulling voor deze rolls!

Deeg oprollen

Rol het croissant deeg voorzichtig uit in de lange weg en druk alle snij randjes die er in zitten dicht. Strooi vervolgens de vulling er overheen en rol het deeg strak op. Uit 1 rol haal ik 3 dikke Oreo rolls. Als je dunne broodjes wilt is 1 croissant pakje genoeg, dan kan je de deeg rol in 6 delen snijden. Wil je echter echt dikke rolls gebruik dan zoals ik 2 rollen croissant deeg.

Makkelijke oreo rolls

Recipe by annabellas
Porties

6

Rolls

Oreo cinnamon rolls met glazuur

Ingrediënten

  • Voor de oreo rolls
  • 2 blikjes croissant deeg

  • 50 gram ongezouten roomboter

  • 1 rol oreo koekjes

  • 2 eetlepels bruine basterd suiker

  • Voor het glazuur
  • 100 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels melk

  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je het?

  • Rol het croissant deeg uit in de lange weg en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de roomboter in een pan. Hak ondertussen de Oreo’s fijn in een foodprocessor of blender.
  • doe de gesmolten boter met de bruine suiker bij de Oreos en mix dit goed door elkaar.
  • Smeer het Oreo mengsel op het croissant deeg.
  • Rol het deeg strak op en snij het met een scherp mes in 3 stukken per rol (totaal 6)
  • Leg de rolletjes tegen elkaar aan in een ovenschaal en zet deze in het midden van de oven.
  • Bak de Oreo rolls voor 10 tot 12 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Voor het glazuur; meng alle ingredienten door elkaar heen en drizzle over de Oreo rolls

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. Michelle says:

    Hoi Annabelle,

    Lijkt me heerlijk! Ik ga het dit weekend maken, maar vroeg me af of ik lichte of donkerbruine basterdsuiker moet gebruiken?

    Dankjewel!

    1. Hi!

      Wat leuk om te horen! Mijn voorkeur gaat uit naar donker bruine basterdsuiker! Maar lichte mag ook 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: