Croissant rolletjes met oreo vulling en glazuur.
Iedereen kent het ondertussen wel, de cinnamon rolls, maar deze oreo rolls zijn nog véél beter! Heerlijke croissant rolletjes gevuld met een oreo mengsel en afgetopt met glazuur. You want this. Ze zijn ook super makkelijk om te maken, voor het gemak gebruik ik kant en klaar croissant deeg. Dat zorgt ervoor dat deze rolls binnen 30 minuten op tafel staan. Je kan het deeg natuurlijk ook altijd zelf maken, maar waarom moeilijk doen als het ook zó makkelijk kan 😉
Oreo vulling
Voor de Oreo vulling maal je de Oreo’s geheel fijn in een foodprocessor of blender. Heb je geen van beiden? Doe de koekjes dan in een afsluitbaar zakje en sla er op met de bolle kant van een lepel. Het duurt veel langer maar uiteindelijk krijg je hetzelfde resultaat. Wanneer je de suiker en de gesmolten boter toevoegt krijg je een heel dik kruimelig ‘ deeg ‘ de perfecte vulling voor deze rolls!
Deeg oprollen
Rol het croissant deeg voorzichtig uit in de lange weg en druk alle snij randjes die er in zitten dicht. Strooi vervolgens de vulling er overheen en rol het deeg strak op. Uit 1 rol haal ik 3 dikke Oreo rolls. Als je dunne broodjes wilt is 1 croissant pakje genoeg, dan kan je de deeg rol in 6 delen snijden. Wil je echter echt dikke rolls gebruik dan zoals ik 2 rollen croissant deeg.
Makkelijke oreo rolls
6
RollsOreo cinnamon rolls met glazuur
Ingrediënten
- Voor de oreo rolls
2 blikjes croissant deeg
50 gram ongezouten roomboter
1 rol oreo koekjes
2 eetlepels bruine basterd suiker
- Voor het glazuur
100 gram poedersuiker
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
Hoe maak je het?
- Rol het croissant deeg uit in de lange weg en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de roomboter in een pan. Hak ondertussen de Oreo’s fijn in een foodprocessor of blender.
- doe de gesmolten boter met de bruine suiker bij de Oreos en mix dit goed door elkaar.
- Smeer het Oreo mengsel op het croissant deeg.
- Rol het deeg strak op en snij het met een scherp mes in 3 stukken per rol (totaal 6)
- Leg de rolletjes tegen elkaar aan in een ovenschaal en zet deze in het midden van de oven.
- Bak de Oreo rolls voor 10 tot 12 minuten of tot ze goudbruin zijn.
- Voor het glazuur; meng alle ingredienten door elkaar heen en drizzle over de Oreo rolls
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Hoi Annabelle,
Lijkt me heerlijk! Ik ga het dit weekend maken, maar vroeg me af of ik lichte of donkerbruine basterdsuiker moet gebruiken?
Dankjewel!
Hi!
Wat leuk om te horen! Mijn voorkeur gaat uit naar donker bruine basterdsuiker! Maar lichte mag ook 🙂