Sorbetijs van bosvruchten met maar 2 ingrediënten

Een makkelijk en snel recept voor sorbet ijs. Met maar 2 ingrediënten is dit ijs binnen aan half uur op tafel gezet. Daarnaast is het ook nog eens gezond; door het zoete fruit is het niet nodig om er extra suiker aan toe te voegen.

Ingrediënten sorbetijs van bosvruchten: (voor 4 personen)

  • 400 gram bevroren busvruchten (Zelf gebruik ik 100 gram blauwe bessen, 100 gram frambozen, 100 gram aardbeien en 100 gram bramen)
  • 200 milliliter water
  • optioneel: een beetje agave siroop

Hoe maak je het?

Als je vers fruit gebruikt, vries dit eerst in. Het makkelijkste is om dit in een afsluitbaar zakje te doen zodat er geen ijskristallen om het fruit vormen (als dit wel gebeurt gaat het blenden straks wat moeizamer) . Als je kant en klaar diepvriesfruit gebruikt kan je deze stap natuurlijk overslaan.

Doe het fruit en het water in de blender en mix op de hoogste stand. Roer er af en toe even in. Blijf mixen totdat het geheel glad is. Voeg eventueel ook de agave siroop naar smaak toe.

Doe het sorbet ijs in een vorm (ik gebruik een cakevorm) en stop het voor een half uur in de diepvries.

That’s it!

Serveertip: Serveer met vers fruit en agave siroop

Join the Conversation

  1. Hallo,

    Wat een leuk en simpel recept.

    Hoe lang kun je dit bewaren in de vriezer?

    Groetjes

    1. Dankjewel! 😉 het is tot ongeveer 2 maanden te bewaren in de diepvries’

  2. Ziet er super lekker uit 🤗

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder