Witte chocolade pinda fudge met zelfgemaakte karamel, stukjes snickers en extra pinda’s.
Fudge-lovers opgelet! Zelf ben ik niet zo een fan van fudge, maar deze snickers fudge is wel héél erg next level! Het is een witte chocolade-pinda fudge basis met zelfgemaakte karamel, stukjes snickers en stukjes pinda. Al met al heel erg lekker dus. 🙂

Zelf karamel maken
De karamel in deze fudge maak ik zelf met dit recept. Je hebt ongeveer 150 gram karamel nodig voor deze fudge. Je kan er ook voor kiezen om de karamel kant en klaar bij de supermarkt te kopen. Zelf ben ik fan van de bebogeen pasta van de ruijter, die is lekker dik!

Fudge bakvorm
Ik gebruik een vierkante bakvorm van 23 bij 23cm voor deze fudge. Daar past het beslag van deze fudge precies in. Het is ongeveer genoeg voor 24 blokjes. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot of klein je het snijd.
Snickers fudge
24
blokjesWitte chocolade pindakaas fudge met stukjes snickers en stukjes pinda.
Ingrediënten
2 blikjes gecondenseerde melk
600 gram witte chocolade
80 gram pindakaas
150 gram karamel
5 snickers
80 gram pinda’s
Hoe maak je deze snickers fudge?
- Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
- Bereid de vulling alvast voor: Hak de snickers en pinda’s in stukjes en doe de karamel in een spuitzak (of plastic zakje)
- Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe dit in een ruime kom. Schud de gecondenseerde melk hier overheen en smelt dit samen au bain marie.
- Wanneer de witte chocolade gesmolten is voeg je de pindakaas toe. Roer tot 1 geheel en zet het vuur uit.
- Voeg de stukjes snickers en de gehakte pinda’s toe aan de fudge en roer goed door. (bewaar een klein beetje voor de decoratie bovenop)
- Stort nu 1/2 van het fudge mengsel in de bakvorm en strijk dit glad met een spatel
- Swirl met behulp van een spuitzak de karamel bovenop de eerste fudge laag (zie foto’s hierboven)
- Stort de rest van het fudge beslag hier boven op en strijk het wederom glad met een spatel.
- Decoreer de bovenkant met de overgebleven stukjes snickers en gehakte pinda’s.
- Zet de bakvorm in de koelkast en laat de fudge voor minstens 2 uur goed opstijven.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest