Roze pastasaus van bieten en geitenkaas

Héél soms post ik dan toch ook nog eens een gezond receptje. Nou post ik niet perse dit recept omdat hij zo gezond is maar ik bedoel maar: kijk naar die kleur! Deze gezonde pastasaus gemaakt van bieten en geitenkaas spat echt van het scherm af. Daarnaast is het ook nog eens super lekker en erg snel klaar, wat wil je nou nog meer?

Gooi alles in de blender!

Letterlijk.. Voor deze pastasaus doe ik alle ingrediënten in een blender. Zo makkelijk kan het zijn. Een beetje pasta water er bij en klaar is kees. Voor het gemak koop ik altijd zo een pak gekookte bieten, mocht je deze niet kunnen vinden zorg er dan voor dat je je bieten eerst zacht kookt.

Vervanger voor de geitenkaas

Ik postte dit recept al eens eerder op tiktok, daar vroegen veel mensen voor een vervanging van de geitenkaas. Alhoewel ik super veel van geitenkaas houd kan ik mij voorstellen dat dit niet iedereens smaak is. Je kan de geitenkaas vervangen door mozzarella kaas of gewoon nog extra roomkaas.

Roze pastasaus van bieten en geitenkaas

Recipe by annabellas
Porties

4

personen

Een gezonde roze pastasaus gemaakt van bieten en geitenkaas.

Ingredienten

  • 400 gram pasta

  • 2 grote gekookte bieten (ongeveer 250 a 300 gram)

  • 200 gram geitenkaas

  • 100 gram roomkaas

  • Basilicum naar smaak

  • peper + zout

  • 300 milliliter pastawater

  • 80 gram pistache noten

Hoe maak je deze pasta?

  • Kook de pasta beetgaar en bewaar 300 milliliter pastawater.
  • Doe de bieten, geitenkaas, roomkaas, basilicum, pasta water & de eventuele kruiden in een blender en blend dit tot een gladde saus.
  • Giet de saus over de gekookte pasta heen en meng dit goed.
  • Serveer met gehakte pistache noten.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: