Hazelnoot koekjes met kinder bueno vulling

Laten we eerlijk zijn, alles met kinder bueno vulling is nou eenmaal lekker, maar deze koekjes zijn echt next level! Super dikke koekjes met hazelnoten, witte chocolade en een kern dat smaakt naar de binnenkant van een kinder bueno. Probeer ze uit en thank me later.

Kinder bueno vulling maken

Het belangrijkste bij deze koekjes in natuurlijk de kinder bueno vulling. En ja, het smaakt echt naar de binnenkant van een kinder bueno! Deze vulling is met maar 3 ingrediënten vrij makkelijk om zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn hazelnoten, witte chocolade en een klein beetje zonnebloem olie. Het volledige recept van deze vulling vind je hier.

Kinder bueno vulling recept

Hoe vul je de koekjes?

Wanneer je de koekjes in de oven gaan zetten is het belangrijk om al wat voorbereidingen te treffen, je moet de koekjes namelijk vullen zodra ze uit de oven komen. Vul dus al vast een stevige spuitzak met de kinder bueno vulling en knip het tipje er van af.

Zodra de koekjes uit de oven komen steek je de spuitzak in het midden van de koekjes. Voorzichtig knijp je de vulling dan in het koekje. Zodra het koekje aan de bovenkant begint te scheuren weet je dat er genoeg in zit.

Hazelnoot koekjes met kinder bueno vulling

Recipe by annabellas
Porties

6

koekjes

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 130 gram licht bruine basterdsuiker

  • 100 gram kristalsuiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 365 gram patentbloem

  • 2 eieren

  • 1 theelepel vanille extract

  • 100 gram witte chocolade druppels

  • 80 gram gehakte hazelnoten

  • 150 gram kinder bueno vulling (maak de vulling met dit recept)

  • Ter decoratie (optioneel
  • 100 gram witte chocolade

  • 6 blokjes kinder chocolade

Hoe maak je deze koekjes?

  • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer
  • Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg vervolgens het bloem en de bakpoeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
  • Doe als laatste de witte chocolade druppels en de gehakte hazelnoten er bij kneed dit goed door het deeg heen.
  • Rol ongeveer 6 bollen van het koekjes beslag en leg dit op een bord. Zet het bord in de koelkast en laat de koek bollen voor 4 uur rusten in de koelkast of 2 uur in de diepvries.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vul een spuitzak met de kinder bueno vulling.
  • Leg de koek ballen op een bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn (na het afkoelen worden ze harder)
  • Wanneer je de koekjes uit de oven haalt ga je ze meteen vullen. Steek de spuitzak boven in het midden van de koekjes. Spuit de vulling voorzichtig in het koekje tot dat je ziet dat de bovenkant begint te scheuren. Haal nu de spuitzak er voorzichtig uit en laat de koekjes geheel afkoelen.
  • Decoreer eventueel nog met gesmolten witte chocolade en stukjes kinder bueno.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: