Bacon jam

Bacon jam.. Ik had er nog nooit van gehoord tot dat ik het enkele weken geleden op een Amerikaanse website tegen kwam. Ik was meteen nieuwsgierig en ben gelijk zelf aan de slag gegaan met een eigen recept. Na een paar pogingen heb ik dan echt een heerlijke jam gemaakt.

Bacon jam bestaat uit knapperig gebakken ontbijtspek, siroop en nog wat kruiden en specerijen. Ik gebruik het vaak bij de borrel, het is lekker op een stukje stokbrood, op een tosti en zelfs op een hamburger. Je kan er echt alle kanten mee op. De verhouding tussen hartig en zoet is perfect gebalanceerd maar mocht je het bijvoorbeeld zoeter hebben kan je altijd nog extra siroop of wat suiker toevoegen.

Bacon jam

Recipe by annabellas
Porties

1

potje van 250 ml

Een hartige en zoette jam gemaakt van ontbijtspek.

Ingrediënten

  • 600 gram ontbijtspek

  • 2 sjalotten

  • 80 milliliter appelazijn

  • 80 milliliter honing

  • 50 milliliter water

  • 50 gram donkere bastersuiker

  • 1 theelepel paprika poeder

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/2 theelepel chili vlokken

  • 1/2 theelepel peper

Hoe maak je deze bacon jam?

  • Snij het ontbijtspek in kleine stukjes en doe dit in een pan op middel hoog vuur. Bak het spek tot dat deze knapperig is en goud bruin van kleur. Haal vervolgens de knapperige bacon er uit maar laat het vet in de pan.
  • Snij de ui fijn en bak deze in het vet van het ontbijtspek. Blijf roeren tot dat de ui helemaal verkleurt. Voeg dan de bruine suiker, honing, appelazijn, water en de specerijen toe.
  • Laat dit vervolgens pruttelen tot dat het een donkere kleur krijgt en dikker van structuur wordt. Haal de pan dan van het vuur.
  • Doe het ontbijtspek hier bij en roer goed door elkaar.
  • Doe de bacon jam in een afsluitbare kom of bak en laat het 2 uur afkoelen in de koelkast voordat je het serveert.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest.
Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. Nou dit is was een groot succes! Echt heerlijk. Dank voor het recept

    1. Hi Jolanda! Zo leuk om te horen… thnx voor je reactie ❤️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: