Vegan pompoen havermout met chocolade

Elke keer als het herfst wordt ben ik z├│ blij, dat betekent namelijk dat ik weer mijn favorieten havermout kan maken! Havermout met pompoen, amandelmelk, chocolade en gehakte pecannoten, puur comfort food als je het mij vraagt. En ook nog eens gezond aangezien je meteen al 80 gram groente binnen krijgt.

Vegan melk

Deze havermout kan je natuurlijk met alle soorten melk maken. Zelf gebruik ik standaard amandelmelk maar als je een ander soort gebruikt zoals havermelk kan je gewoon dezelfde verhoudingen gebruiken.

Vegan pompoen havermout

Vegan hands off my chocolade chocolade

Sinds kort heeft het merk hands off my chocolate een 3 tal vegan chocolade repen uitgebracht. Deze mocht ik uitproberen. Ik was sceptisch op het begin, want de meeste vegan chocolade vind ik nog al een rare textuur hebben. Maar deze zijn echt super lekker! Voor dit recept gebruik ik hun vegan pure chocolade reep.

Vegan pompoen havermout met chocolade

Recipe by annabellas
Porties

1

persoon

Vegan havermout met pompoen, pure chocolade, pecannoten en kaneel

Ingredi├źnten

  • 40 gram havermout

  • 80 gram pompoen puree

  • 250 milliliter amandelmelk

  • Optioneel: 1 eetlepel suikervervanger

  • 1 theelepel kaneel of pumpkin spice kruiden

  • Voor de toppings:
  • 2 blokjes vegan pure chocolade

  • 15 gram gehakte pecannoten

  • 1 eetlepel amandelmelk

Hoe maak je deze havermout?

  • Doe de havermout, pompoen puree, amandelmelk, kaneel en de suikervervanger samen in een pan. Breng dit aan de kook voor 3 tot 4 minuten of tot het de gewenste dikte heeft die jij graag wilt.
  • Giet de havermout in een kom en top het af met een beetje extra melk, vegan chocolade en gehakte pecannoten

Bekijk hier de how-to video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: