Speculaas croissant rolletjes

Deze speculaas croissant rolletjes zijn echt een van de makkelijkste dingen die je kan maken. Het is een kwestie van croissantdeeg uitrollen, vullen met speculaas pasta en schuddebuikjes en oprollen maar! Een paar handelingen voor een heerlijk ontbijtje dus 😉

Speculaas croissant rolletjes

Croissantdeeg kopen

Je kan croissantdeeg natuurlijk zelf maken maar omdat ik het voor dit recept zo makkelijk mogelijk wilde maken gebruik ik gewoon kant en klaar croissantdeeg van de supermarkt. Ik gebruik 2 blikjes van het albert heijn huismerk: super croissants. Dat zijn dus echte grote croissantjes. Deze rol ik uit en leg ik tegen elkaar aan zodat je één groot vierkant krijgt. Je kan ook blikjes in het standaard formaat kopen dan krijg je alleen wat minder rolletjes er uit.

Het is wel belangrijk om de ribbel randjes die in het deeg zitten even samen te knijpen zodat de vulling er niet uitloopt (zie video onder het recept)

Vullen maar!

Nadat je het croissantdeeg hebt uitgerold is het tijd voor de vulling. Ik smelt de speculaas pasta altijd even zodat je het makkelijker kan verdelen over het deeg. Vervoglens strooi ik er schuddebuikjes overheen. Wanneer je geen schuddebuikjes in huis hebt kan je er ook voor kiezen om kruidnoten fijn te hakken en deze over het deeg te strooien.

Speculaas croissant rolletjes

Recipe by annabellas
Porties

9

Rolls

Super makkelijke croissant rolletjes met speculaas vulling.

Ingrediënten

  • Voor de rolls:
  • 2 blikjes croissant deeg (de grote croissants)

  • 150 gram speculoos pasta

  • 80 gram schuddebuikjes

  • Voor de topping:
  • 100 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels melk

  • 50 gram schuddebuikjes (verkruimeld)

Hoe maak je deze rolls?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en leg het tegen elkaar aan. Druk de ribbelrandjes dicht met je vingers zodat er geen gaten meer inzitten.
  • Smelt de speculoos pasta in een pan en giet dit over het croissantdeeg heen. Verdeel dit met een lepel of spatel over het deeg heen.
  • Strooi de schuddebuikjes over het deeg en rol het deeg strak op.
  • Snij de rol in 9 stukken en leg deze in een ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor 12 tot 14 minuten en laat ze vervolgens minimaal 5 minuten afkoelen.
  • Meng de poedersuiker met de melk tot een dik glazuur, drizzle dit over de speculaas rolls heen en top af met de verkruimelde schuddebuikjes.

Bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder