Bruine boter pecan koekjes

Nog nooit eerder heb ik zo een intens smaakvolle koekjes gebakken. Deze pecan koekjes worden gemaakt met bruine boter, geroosterde noten, een klein beetje vanille, pure chocolade en om het af te maken een snufje zeezout. Het kost even iets extra werk dan bij normale koekjes maar het is het dubbel en dwars waard!

Bruine boter maken

In dit recept maken we van normale roomboter bruine boter. Dit geeft extra veel smaak aan het koekje, dus deze stap wil je echt niet overslaan. Om bruine boter te maken doe je de roomboter in een pan en smelt je dit op laag vuur. Wanneer de boter gesmolten is verhoog je de temperatuur en blijf je roeren tot dat de boter een goud bruine kleur krijgt. Je moet er wel de hele tijd bij blijven staan, de boter kan nog al snel verbranden. Je moet er dus goed op letten dat de boter niet te bruin wordt.

Bruine boter pecan koekjes

Noten roosteren

De pecan noten die in de koekjes zitten moeten eerst geroosterd worden, nouja, moet niet maar dit geeft zo veel extra smaak dat het eigenlijk zonde is als je het niet doet! De pecan noten mengen we met roomboter en deze gaan voor 7 minuutjes in de oven.

Pecan Koekjes afbakken

De koekjes worden gebakken op 175 graden voor 12 minuten. Mocht je denken dat de koekjes nog te zacht zijn, haal ze dan toch uit de oven. De koekjes zijn namelijk perfect als ze helemaal zijn afgekoeld. Als je ze langer bakt dan 12 minuten worden ze na het afkoelen meestal te droog.

Bruine boter pecan koekjes

Recipe by annabellas
Porties

12

koekjes

Bruine boter koekjes met pecan noten, pure chocolade en bruine suiker.

Ingrediënten

  • 230 gram ongezouten roomboter

  • 310 gram patentbloem

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 220 gram licht bruine basterdsuiker

  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 2 eieren

  • 100 gram gehakte pecan noten + 20 gram gesmolten boter

  • 100 gram pure chocolade

  • Toppings (optioneel)
  • Gehakte pecan noten

  • Snufje zeezout

Hoe maak je deze koekjes?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de pecan noten met de gesmolten boter en leg deze op een bakplaat. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de noten voor 7 minuten.
  • Doe de boter in een steelpan, laat het smelten op laag vuur en verhoog vervolgens de temperatuur. Haal de pan van het vuur wanneer de boter een goud bruine kleur heeft. Doe deze boter in een kom met de kristalsuiker, vanille extract en de bruine suiker. Meng dit goed met een handmixer.
  • Voeg nu een voor een de eieren toe tot dat het beslag één geheel is.
  • Meng in een aparte kom alle overige droge ingrediënten door elkaar heen en schep de helft hiervan bij het boer mengsel. Roer dit goed door elkaar heen en voeg vervolgens de andere helft van de droge ingrediënten toe.
  • Voeg tenslotte de pure chocolade druppels en de geroosterde pecan noten toe en roer dit goed door elkaar heen.
  • Dek de kom af met folie en zet deze voor 3 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven nu voor op 175 graden.
  • Verdeel het koekjes beslag in 12 delen en rol hier balletjes van. Leg deze op de bakplaat ( minimaal 5 centimeter van elkaar af) En bak de koekjes in het midden van de oven voor 12 minuten.
  • Wanneer de koekjes uit de oven komen kan je eventueel nog voorzichtig wat pecan noten in de koekjes duwen en aftoppen met een beetje zeezout

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Bruine boter pecan koekjes

Join the Conversation

  1. Wat een heerlijk koekje, een toprecept. Ontdekt door via een forum, maar ik kom er iedere keer op terug! Dank.

    1. Hi Kaatje, wat leuk om te horen!! Gaaf dat je via een forum bij mij terecht bent gekomen ❤️

  2. Hi hi! Wat een lekker recept. Heb ze meteen gemaakt! Kan ik de koekdeeg invriezen? En zo ja hoeveel minuten bak ik ze dan af?

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder