Pompoen muffins met crumble

Als ik aan Herfst denk, denk ik meteen aan pompoen! Ik vind het echt heerlijk om in de herfst met pompoen te bakken/koken. Voeg daar kaneel en koekkruiden aan toe en ik ben helemaal verkocht. Afgelopen week bakte ik deze pompoen crumble muffins. Een super zachte muffin met pompoen, een crunchy kaneel crumble en natuurlijk om het af te maken een laagje glazuur, die het geheel net ietsjes zoetter maakt.

Deze muffins zijn een variatie op de pompoen cake met crumble, dit recept deelde ik vorig jaar en is ondertussen al veel keer gemaakt door jullie, super leuk! Blijkt dat ik niet de enige pompoen fan ben hier

Pompoen puree maken

Helaas kan je in Nederland in tegenstelling tot andere langen niet goed aan kant en klare pompoen puree komen. Daarom moet je dit eerst zelf maken, gelukkig is dit heel makkelijk. Het enige wat je moet doen is een pompoen in blokjes snijden, deze koken tot dat de pompoen zacht is en dit dan vervolgens pureren in een blender of keukenmachine. (staafmixer kan natuurlijk ook)

De pompoen puree zelf kan je ook 1 a 2 dagen van te voren maken en daarna is de koelkast bewaren, geen probleem.

Pompoen crumble muffins

Kaneel crumble

Voor de kaneel crumble die over deze pompoen muffins heen gaat hoef je alleen maar alle ingrediënten door elkaar te kneden. Je merkt vanzelf dat het een kruimelig deeg wordt. Wanneer het niet kruimelt kan het zijn dat je nog eens 1 of 2 extra eetlepels bloem moet toevoegen. Dit ligt er aan hoe goed de boter alles opneemt, dat verschilt nog wel eens per merk.

Pompoen crumble muffins

Recipe by annabellas
Porties

12

muffins

Ingrediënten

  • Voor de muffins
  • 240 gram patentbloem

  • 1 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel kaneel

  • 120 milliliter zonnebloem olie

  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 110 gram bruine basterdsuiker

  • 350 gram pompoen puree

  • 2 eieren

  • 1 theelepel kaneel of pumpkin spice kruiden

  • 60 milliliter volle melk

  • Voor de crumble topping
  • 130 gram patentbloem

  • 55 gram kristalsuiker

  • 1 theelepel kaneel of pumpkin spice kruiden

  • 85 gram ongezouten roomboter

  • Voor het glazuur
  • 150 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels melk

Hoe maak je deze muffins?

  • Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed de muffinvorm met cupcake papiertjes.
  • Doe het bloem, kristalsuiker, bruine suiker, kaneel, baking soda en het bakpoeder in een kom en mix dit door elkaar.
  • Doe in een andere kom de eieren, olie, pompoen puree en de melk. Klop dit goed met een garde of elektrische mixer tot een glad beslag.
  • Voeg 1/2 van de droge ingredienten toe bij het pompoen beslag en mix dit goed. Voeg vervolgens de rest van de droge ingrediënten toe en mix dit er nog even kort door heen.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcake papiertjes.
  • Kneed voor de crumble het bloem, suiker en de kaneel samen tot een kruimelig deeg. Strooi dit royaal over de muffins heen.
  • Zet de muffin vorm in het midden van de oven voor 5 minuten. Na 5 minuten verlaag je de temperatuur van de oven naar 170 graden en bak je de muffins nog eens voor 15 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen buiten de oven. (zo voorkom je dat de crumble naar beneden zakt)
  • Maak het glazuur door alle ingrediënten door elkaar te roeren en drizzle dit als laatste over de muffins heen.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Pompoen crumble muffins
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: