Kinderchocolade likeur

Vergeet de Baileys, zelfgemaakte likeur met kinderchocolade is zó veel beter! Dit likeurtje heeft maar 4 ingrediënten en is in een mum van tijd helemaal klaar. Heerlijk voor bij de koffie of gewoon over roomijs.

Op laag vuur laten smelten

De slagroom smelt je samen met de melk en de kinderchocolade au bain marie. Zorg er echt voor dat je het op heel laag vuur zet. Je wilt namelijk niet dat de melk en slagroom gaat koken. Je kan er beter wat langer over doen dan dat je het te hoog zet.

Bewaren

Door alle verse ingrediënten is dit likeur niet zo heel lang te bewaren. Ik bewaar het zelf in een glazen fles in de koelkast voor maximaal 7 dagen.

Kinderchocolade likeur

Recipe by annabellas
Porties

800

milliliter
Calories

300

kcal

Zelfgemaakte likeur met kinderchocolade

Ingrediënten

  • 200 milliliter volle melk

  • 200 milliliter slagroom

  • 200 milliliter Vodka

  • 180 gram kinderchocolade

Hoe maak je dit likeur?

  • Doe de volle melk, slagroom en kinderchocolade samen in een kom of pan en smelt dit au bain marie op heel erg laag vuur. Zodra de kinderchocolade is gesmolten haal je het van het vuur af.
  • Giet de vodka er bij en roer dit goed door elkaar heen.
  • Doe het likeur in een glazen fles en bewaar het in de koelkast.

Bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Luuk Evers says:

    Kan het zijn dat de likeur nog opstijft want ik krijg het niet uit de fles

    1. Heel even goed schudden dan moet het goed zijn ! 🤗

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder