Citroen crumble muffins met lemon curd

Luchtige citroen muffins met een krokante curmble, gevuld met zelfgemaakte lemon curd.

Het wordt langzamerhand weer tijd voor de zomerse receptjes! (alhoewel het nog niet echt te merken is aan het weer…) Deze muffins zijn lekker luchtig en fris door de citroen, met een bite van de krokante crumble en een vulling van zelfgemaakte lemon curd. Ze zijn gelukkig niet zo moeilijk om te maken en staan binnen 2 uur op tafel

Krokante crumble

De crumble maak je door bloem, suiker, boter en citroen sap door elkaar te kneden. Ik heb de verhoudingen natuurlijk bij het recept er bij gezet maar het kan wel eens iets verschillen hoeveel bloem je moet gebruiken door de soort roomboter. Zodra je de ingrediënten door elkaar kneed moet je echt een kruimelig deeg hebben. Is het niet kruimelig? voeg dan steeds een beetje extra bloem toe.

Muffins met lemon curd recept

Lemon curd maken

Bij de meeste supermarkten kan je lemon curd kant en klaar kopen; lekker makkelijk natuurlijk! Vooral doen als je snel klaar wilt zijn. Maar zelfgemaakte lemon curd is natuurlijk het lekkerst 😉 Lemon curd kan je maken met dit recept. Je hebt voor deze muffins ongeveer 100 gram curd nodig.

Citroen crumble muffins met lemon curd

Recipe by annabellas
Porties

12

muffins

Luchtige citroen muffins met een krokante crumble en lemon curd vulling

Ingrediënten

  • Voor de muffins
  • 300 gram patentbloem

  • 1/2 theelepel zout

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 55 gram ongezouten roomboter (gesmolten)

  • 240 milliliter halfvolle melk

  • 60 milliliter zonnebloemolie

  • 150 gram kristalsuiker

  • 60 milliliter zure room

  • 2 eieren

  • Het sap van 1 citroen

  • 1 theelepel vanille extract

  • Voor de crumble
  • 80 gram patentbloem

  • 100 gram kristalsuiker

  • 60 gram roomboter (kamertemperatuur)

  • 1 theelepel citroensap

  • Voor de lemon curd
  • 100 gram lemon curd (maak het zelf met dit recept)

  • Voor het glazuur
  • 150 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels citroensap

Hoe maak je deze muffins?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een muffinvorm met cupcake papiertjes
  • Doe de patentbloem, bakpoeder en het zout samen in een kom en roer de ingrediënten door elkaar met een spatel.
  • Mix nu in een nieuwe kom de gesmolten boter, olie, melk, eieren, citroensap, vanille extract, suiker en zure room door elkaar. Dit kan met de hand of met een elektrische mixer.
  • Voeg het natte beslag bij de droge ingrediënten en mix tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn.
  • Giet het muffin beslag in de cupcake papiertjes. Ze moeten minimaal voor 3/4 gevuld worden.
  • Voor de crumble topping mix je alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Dit strooi je over het muffin beslag heen.
  • Bak de cupcakes gaar in 18 tot 20 minuten.
  • Zodra de muffins uit de oven komen vul je een spuitzak (of plastic boterhamzakje) met lemon curd.  Steek de spuitzak boven in het midden van de muffins. Spuit de lemon curd voorzichtig in de muffin tot dat je ziet dat de bovenkant begint te scheuren. Haal nu de spuitzak er voorzichtig uit en laat de muffins geheel afkoelen.
  • Meng ten slotte alle ingrediënten voor de glazuur door elkaar en drizzle dit over de muffins heen.

Bekijk de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Muffins met lemon curd recept
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: