Zelfgemaakte Kinder bueno spread.
JAA!! je leest het goed, een spread die naar de binnenkant van een Kinder bueno smaakt. Ik had verwacht dat ik een paar pogingen moest doen om echt in de buurt van Kinder bueno te komen, maar de eerste keer was het al raak! En dat met maar 3 simpele ingrediënten.
Deze spread kan je voor alles gebruiken; vul er koekjes mee, lekker voor in taarten maar ook gewoon om zo te eten. Een ding is zeker; je kan er waarschijnlijk moeilijk van af blijven.
Hazelnoten. Je hebt 150 gram gepelde hazelnoten nodig in dit recept. Dat wilt dus zeggen zonder bruin velletje er om heen. Deze zijn echter best wel lastig te krijgen, als je die dus niet vindt, pel ze zelf!
Rooster de hazelnoten in de oven voor 10 minuten op 160 graden. Leg de warme hazelnoten vervolgens in een theedoek en wrijf er met een andere theedoek overheen tot dat de velletjes los komen. Ze hoeven niet perfect gepeld te zijn, een paar velletjes mogen er nog wel aan zitten, zolang het grotendeels maar weg is.
Food processor. Van de hazelnoten maak je een hazelnootpasta. Dit kan alleen met een foodprocessor of een hele goede blender! Probeer het dus asjeblieft niet met een goedkope plastic blender te doen, grote kans dat hij stuk gaat door de dikke pasta.
In de foodprocessor hak je de hazelnoten tot een pasta. Dit kan wel even 10 minuten lang duren voordat het echt een pasta is. Geef dus niet op. Schraap af en toe de randen mee, het komt sowieso goed.
Bewaren. Bewaar de Kinder bueno spread in een glazen pot in de keukenkast. (of een donkere en droge plaats) Je kan deze spread tot wel 2 maanden bewaren (maar let’s be honest, dit blijft geen 2 maanden liggen)
Kinder bueno spread
250
milliliterZelfgemaakte Kinder bueno spread
IngrediËnten
150 gram gepelde hazelnoten
300 gram witte chocolade
2 eetlepels zonnebloemolie
Hoe maak je het?
- Rooster de hazelnoten voor 5 minuten in een pan op middelhoog vuur.
- Doe de hazelnoten in een foodprocessor en begin met het kleinmaken van de hazelnoten
- Ga door tot dat je een dikke pasta hebt. Dit kan ongeveer 10 minuten duren. Schraap af en toe de randjes weg.
- Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat deze ietsje afkoelen.
- Doe de olie bij de hazelnootpasta en mix dit nog eens goed door.
- Voeg als laatste de gesmolten witte chocolade bij de hazelnootpasta en laat de foodprocessor dit nog eens goed mengen.
- Doe de spread in een glaze pot en laat het 30 minuten rusten voor gebruik.
Notites
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Toen ik dit recept zag heb ik gisteren meteen alle dingen in huis gehaald! Vanochtend aan de slag gegaan: WAUW! Dit is niet normaal lekker en is echt precies kinder bueno.. bedankt voor dit heerlijke recept!
Hi Rachelle! Wat super leuk om te horen!!!!