Vanillle cupcakes met Nutella botercréme

De perfecte cupcakes als je het mij vraagt. Een zachte vanille cupcake met luchtige Nutella botercréme.

Afwegen. Bij het maken van cupcakes is het van belang dat je de precieze hoeveelheid van de ingrediënten aanhoud. Met een klein verschil kunnen de cupcakes al een beetje anders uitvallen.

Afkoelen. Voor het beste resultaat laat je de cupcakes 1 minuut afkoelen in de muffin vorm en haal je ze daarna voorzichtig er uit. Laat ze daarna verder afkoelen op een afkoel rek. Zo koelen ze sneller af en wordt de buitenkant van de cupcake papiertjes niet vettig

Spuitmondje. Voor vrijwel al mijn cupcakes gebruik ik dit spuitmondje. Met dit spuitmondje is het ontzettend makkelijk om mooie toefjes te maken. Zorg er in ieder geval voor dat het spuitmondje wat je gaat gebruiken groot genoeg is om volle toeven mee te maken.

Vanillle cupcakes met Nutella botercréme

Recipe by annabellas
Porties

10

cupcakes
bereidingstijd

50

minutes

Luchtige vanille cupcakes met een chocolade Nutella botercéme

Ingrediënten

  • Voor de cupcakes
  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 125 gram kristal suiker

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

  • 2 eieren (kamertemperatuur)

  • 2 eetlepels melk

  • 1 eetlepel vanille extract

  • Voor de Botercréme
  • 200 gram ongezouten roomboter

  • 300 gram poedersuiker

  • 1 eetlepel cacao poeder

  • 50 gram Nutella

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Verdeel 10 cupcake papiertjes over een muffin vorm en zet deze aan de kant
  • Doe de roomboter in een ruime kom en klop dit met de handmixer tot dat de boter lichter wordt van kleur. Voeg dan de suiker toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand
  • Voeg de eieren, de melk en het vanille extract toe. Mix tot de ingrediënten gemengd zijn
  • Verdeel met behulp van een ijslepel het beslag over de cupcake papiertjes
  • Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten gaar.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen buiten de oven
  • Voor de botercréme; Klop de boter wederom met een elektrische mixer, tot dat de boter wit kleurt
  • Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf goed mixen
  • Voeg als laatste de cacao poeder en de Nutella toe
  • Vul een spuitzak met de Nutella botercréme en spuit deze op de cupcakes

Notes

  • Bewaar deze cupcakes voor 2 tot 3 dagen buiten de koelkast

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Oef. Dat ziet er wel heel erg lekker uit.

    1. Haha dank je wel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: