Speculoos cheesecake

Fan van speculoos? Dan is deze cheesecake een must try! Een krokante bodem van lotus koekjes, een speculoos cheesecake vulling en een extra laag speculoos er bovenop!

Ingrediënten speculoos cheesecake: (voor van 20cm)

Voor de bodem:

  • 160 gram lotus koekjes ( + extra voor decoratie)
  • 35 gram ongezouten roomboter

Voor de cheesecake:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraise (kamertemperatuur)
  • 120 gram fijne kristal suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 gram speculoos spread
  • 100 gram slagroom
  • 1 zakje klopfix

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en bekleed de bakvorm alvast met bakpapier

Verkruimel de lotus koekjes in een keukenmachine. Geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een ziplog zakje en sla er op met een lepel tot dat de koekjes verkruimeld zijn. Smelt de ongezouten roomboter en voeg deze toe aan de koek kruimels. Stort het koekjes beslag in de bakvorm en druk het stevig aan met een lepel.

Bak de bodem voor 7 minuten en laat hem buiten de oven afkoelen.

Verlaag nu de temperatuur van de oven naar 130 graden.

Voor het cheesecake beslag; klop de roomkaas voor enkele minuten los met een handmixer. Voeg vervolgens 100 gram suiker, het bloem, de crème fraish en 40 gram speculoos toe. Blijf kloppen tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn.

Leg nu de handmixer weg en voeg 1 ei toe aan het beslag. Gebruik een spatel om het ei te mengen. Zodra het ei helemaal is opgenomen kan je het 2e ei toevegen en wederom roeren. Stort het cheesecake beslag in de bakvorm.

Bak de cheesecake in het midden van de oven voor 60 minuten.(Tip: zet een schaaltje met water in de oven, dat zorgt ervoor dat je cheesecake niet gaat scheuren!) Zet vervolgens de oven op een kier en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Het lekkerste is als je hem ook nog even een paar uurtjes in de koelkast zet hierna!

Smelt de overgebleven speculoos spread in een steelpan en giet deze over de afgekoelde cheesecake heen. Zet de cheesecake voor 10 minuten in de koelkast.

Voor de topping klop in 100 gram slagroom op met 1 zakje klopfix en 20 gram kristal suiker. Die spuit ik op de cheesecake en top af met nog wat extra koekjes!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. O mijn god.. ik heb deze cheesecake vandaag gemaakt en hij is zo lekker! Bedankt voor het recept!

  2. wat leuk dat je de cheesecake hebt gemaakt! Bedankt voor je leuke comment <3

  3. Die 200 gr crème branche is dat opgeklopte room of gewoon lopende uit het flesje

    1. De creme fraiche krijg je in elke supermarkt!is een soort van volle room, heeft een vastere textuur!

  4. Schrijffout. Crème fraiche

  5. Ik heb deze cheesecake gemaakt en … ik heb jou site doorgegeven aan 3 andere personen … zò lekker is ze … Niet veel werk, gemakkelijk om klaar te maken én héél lekker. Maar moet dat eigenlijk niet zijn. Is zeker en vast voor herhaling vatbaar om klaar te maken 😉

    1. Hi Valerie! wat ontzettend leuk om te horen!! Bedankt voor je leuke reactie❤️

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder