Koekjes met blauwe bessen en witte chocolade

Koekjes met blauwe bessen en witte chocolade

Na bijna 2 weken niet gepost te hebben ben ik weer terug met een koekjes recept! Deze keer met blauwe bessen en witte chocolade.

Ingrediënten blauwe bessen koekjes:

  • 140 gram roomboter
  • 120 gram lichte basterd suiker
  • 90 gram fijne kristal suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram blauwe bessen

Hoe maak je deze koekjes?

Begin met het kloppen van de roomboter met een elektrische handmixer of keukenmachine. Blijf kloppen tot dat de boter lichter van kleur wordt. Voeg vervolgens de licht bruine basterd suiker en de kristal suiker toe. Zodra de suiker is opgenomen kunnen de eieren worden toegevoegd. Mix dit beslag voor 2 tot 3 minuten goed door elkaar.

Zeef nu het bloem, de bakpoeder en de vanille suiker en voeg dit aan het boter beslag toe. Het beslag zal nu erg dik worden. Zet de mixer nu aan de kant.

Hak de witte chocolade in grove stukken en voeg deze met de blauwe bessen toe aan het koekjes beslag. Schep het beslag voorzichtig om met een spatel om de blauwe bessen te mengen. Doe dit niet met de mixer, dan gaan de bessen namelijk kapot.

Zet dit beslag nu voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de koekjes minder snel uitlopen in de oven en je dus dikkere koekjes krijgt.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Rol nu gelijke ballen van het koekjes beslag. Ik weeg gebruik ongeveer 80 gram beslag per koekje, op deze manier krijg je er precies 10 koekjes uit. Leg de koek ballen op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze in het midden van de oven.

Bak de koekjes voor 10 minuten en laat ze vervolgens geheel afkoelen buiten de koelkast.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!



Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.