Cheddar jalapeno brood

Brood met cheddar en jalapeno! Dit is een heel makkelijk en snel brood recept, het deeg hoeft niet te rijzen en kan gelijk in de oven. Zodra het basisbrood onder de knie hebt kan je alles toevoegen wat je wilt.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 400 milliliter karnemelk
  • 1 theelepel baking soda
  • 10 gram zout
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 75 gran jalapeno’s
  • 100 gram extra bloem

Hoe maak je dit cheddar jalapeno brood?

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Mix in een ruime kom de 500 gram boel, karnemelk, baking soda en het zout tot dat je een kleverig deeg krijgt. Je kan dit met de hand kneden of met een keukenmachine. Voeg op het einde de geraspte cheddar en de jalapeno’s toe (ik snij de jalapeno’s in kleine stukjes maar dat hoeft natuurlijk niet perse)

Bestuif een plank of je aanrecht met bloem en stort het plakkerige beslag hier op. Strooi nu ook wat extra bloem over het deeg heen en kneed goed. Blijf bloem toevoegen totdat het deeg niet meer plakt.

Kneed het deeg in een bal en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snij eventueel nog een kruis in het brood zodat het een mooie vorm krijgt tijdens het bakken.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood gaar in 30 minuten.

Laat het minimaal een kwartier afkoelen & enjoy!

Cheddar jalapeno soda brood
cheddar jalapeno soda brood

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Hier lust ik wel een sneetje van. * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, woensdag 15 april 20202

  2. Lekker👍

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder