Bosbessen crumble cake

Bosbessen crumble cake

Super luchtige cake met bosbessen, getopt met een crunchy crumble! Het is een heel simpel recept met een bijzonder ingredient: spa rood. De spa rood maakt de cake nog eens extra luchtig en fluffy.

Ingrediënten bosbessen crumble cake: (18cm springvorm)

  • 3 grote eieren
  • 250 gram kristal suiker
  • 70 milliliter olijf olie
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 milliliter spa rood
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • bosbessen

Voor de crumble topping:

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram kristal suiker
  • 60 gram bloem

Voor de glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Hoe maak je deze bosbessen crumble cake?

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht)

Doe de eieren en de suiker in een ruime kom en mix deze met een handmixer voor minimaal 5 minuten. Het mengsel zal geleidelijk dikker worden. Voeg daarna de olijf olie toe en mix tot het gemengd is.

Mix nu de helft van het zelfrijzend bakmeel er door heen tot dat er geen klonten meer in het beslag zitten. Doe nu de spa rood erbij. De spa rood zorgt ervoor dat de cake straks extra luchtig is. Zodra de spa rood gemengd is kan je de rest van het meel toevoegen met het vanille extract en de citroensap.

Vet nu de springvorm in met wat ongezouten roomboter en bekleed eventueel met bakpapier. Stort het cake beslag in de vorm. Verdeel hierover de bosbessen.

Voor de crumble topping meng je alle ingrediënten door elkaar heen. Het makkelijkste is om dit met je handen te doen. Uiteindelijk krijg je een kruimel beslag. Verdeel de kruimels over de bosbessen heen

Zet de cake in het midden van de oven voor 50 tot 60 minuten. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de glazuur er overheen gaat doen.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!



Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.