Oreo fudge brownies

Oreo fudge brownies

Fudge brownies met stukjes oreo! Een van de makkelijkste brownie recepten waarbij je geen chocolade hoeft te smelten. Binnen een uur staan de brownies op tafel. Super lekker om op elk moment van de dag te eten, maar nog lekkerder om ze te eten als ze nog een beetje warm zijn!

Ingredienten oreo brownies: (Ik gebruik een bakblik van 25x25cm)

  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram witte bastard suiker
  • 150 gram cacao poeder
  • 150 gram bloem
  • 6 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 rol oreo koekjes

Hoe maak je deze oreo brownies?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg hier de ongezouten roomboter aan toe. Zodra de boter gesmolten is doe je de witte bastard suiker en de cacao poeder erbij. Blijf goed roeren zodat alle ingredienten zich met elkaar mengen. Dit kan even duren. Zodra het een dikke massa is kan je de pan van het vuur halen.

Doe nu in een ruime kom het bloem en de vanille suiker. Giet het botermengsel er bij en mix de ingredienten goed door elkaar heen. Voeg vervolgens met behulp van een spatel de eieren stuk voor stuk toe. Zorg ervoor dat je dit niet met een mixer doet, dan wordt je brownie luchtig inplaats van fudgie.

Bekleed nu de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier en stort hier de helft van het brownie beslag in. Verdeel de helft van de rol oreo koekjes over het beslag heen. Giet de andere helft van het brownie beslag hier weer overheen en top af met nog meer oreo koekjes!

Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownies in 35 tot 40 minuten gaar.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!



2 thoughts on “Oreo fudge brownies”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.