Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood met gekarameliseerde banaan er op! Erg lekker om als ontbijt of natuurlijk gewoon als ‘cake’ te eten. Door de bananen wordt het bananenbrood lekker zoet en krijgt een een vaste textuur.

Ingredienten chocolade bananenbrood:

  • 3 grote rijpe bananen
  • 100 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gram bruine bastardsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacao poeder

Ter decoratie:

  • 1 grote banaan
  • 20 gram bruine bastardsuiker

Hoe maak je deze chocolade banenenbrood?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het luchtig kloppen van de ongezouten roomboter (ik doe dit met een handmixer!). Voeg hier de bruine bastardsuiker aan toe en mix tot dat het beslag een geheel is.

Prak de 3 banenen met een vork tot een papje en voeg dit aan het boter/suiker mengsel toe. Hoe fijner je de banaan prakt hoe egaler de kleur van je bananenbrood wordt. Voeg als laatste nog de eieren toe en klop het beslag voor enkele minuten met de mixer.

Voeg nu met behulp van een zeef het zelfrijzend bakmeel, de cacao poeder en het vanille extract toe aan het bananen beslag en mix het nog eens voor minstens 5 minuten.

Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier. Stort het beslag in de vakvorm. ter decoratie snij ik 1 banaan door het midden en leg ik die bovenop het beslag. Om een soort van caramellaagje eroverheen te krijgen strooi ik nog wat extra bruine bastard suiker over de bananen heen.

Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak het chocolade banenenbrood binnen 50 tot 60 minuten gaar. Laat het bananebrood volledig buiten de oven afkoelen voordat je het gaat aansnijden!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest



1 thought on “Chocolade bananenbrood”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.