Red velvet cheesecake

Red velvet cake met een smeuïge cheesecake, getopt met roomkaas frosting! Hoe lekker wil je het hebben.. Deze red velvet cheesecake is super makkelijk om te maken, het heeft alleen even net iets meer tijd nodig om te maken.

Rode kleur. Ik krijg elke dag nog altijd super veel berichtjes over welke rode kleurstof ik nou eigenlijk gebruik. Ik gebruik zelf deze kleurstof. Geloof mij, ik heb denk ik wel alle kleurstoffen al eens een x uitgeprobeerd en niks kan aan deze kleurstof tippen!

Ingrediënten red velvet cheesecake: (vorm van 20cm)

Voor de red velvet cake:

  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • rode kleurstof

Voor de cheesecake:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraische
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 100 gram fijne kristal suiker

Voor de roomkaas frosting:

  • 500 gram slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 80 gram poedersuiker

Hoe maak je deze red velvet cheesecake?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het maken van de red velvet cake bodem; scheid als eerste het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit geheel stijf met een elektrische handmixer en zet deze kom even aan de kant.

Doe vervolgens alle andere ingrediënten van de cake in een grote kom, inclusief de 4 eidooiers en meng tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn. Zorg ervoor dat je genoeg rode kleurstof toevoegt, het beslag moet fel rood zijn!

schep nu voorzichtig het opgeklopt eiwit toe aan het cake beslag en schep het beslag steeds om totdat het gemengd is.

Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Stort het red velvet cake beslag in de vorm en bak de cake gaar in 40 tot 50 minuten.

red velvet cake

Voor de cheesecake: Klop de roomkaas en de crème fraische samen in een grote kom voor minstens 2 minuten. Voeg vervolgens de suiker, vanille extract en het meel toe. Leg de mixer weg en spatel als laatste de 2 eieren door het beslag heen. Doe dit niet met de mixer!

Stort het cheesecake beslag in de bakvorm en zet hem in het midden van de oven op 120 graden voor ongeveer 50 tot 60 minuten. Zet daarna de oven op een kier en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. (tip: Laat de cheesecake het nachts in de koelkast, dat maakt het in elkaar zetten van de taart een stuk makkelijker)

Maak als laatste de roomkaas frosting door als eerste de slagroom op te kloppen met de zakjes klopfix. Voeg vervolgens de roomkaas en de poedersuiker toe tot dat het een gladde textuur krijgt.

Tot slot: Snij het bovenste gedeelte van de red velvet cake af (bewaar de bovenkant voor de decoratie) Smeer een gedeelte van de roomkaas frosting op de cake en leg hier de cheesecake voorzichtig op.

red velvet cheesecake

Smeer nu de volledige red velvet cheesecake af met de roomkaas frosting en decoreer met de overgebleven cake kruimels!

That’s it!

red velvet cheesecake
red velvet cheesecake

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!

Join the Conversation

  1. Cool ik ga t proberen

    1. Nice! Ben benieuwd wat je er van vindt!

      1. Op jouw blog kunnen reacties worden geplaatst hoe heb je dat gedaan? Ik heb free plan

      2. even bij je instellingen kijken, je kan het in en uitschakelen 🙂

  2. Lekker he? Mijn vrouw maakt dit ook graag. ZO ONWIJS LEKKER!!! Yummy!

    1. Ja ontzettend lekker!! 😀

      1. Ik vertelde haar dat ik de red velvet cake zo miste en dat ze t maar snel weer moest maken. Volgende maand ben ik jarig 😉 dus komt vast goed haha

  3. Wauw…alleen de kleur al😜

    1. Dag annabella, vandaag de red velvet cake gemaakt. Ben een beginnende bakker. Hoeveel kleurstof moet erin en welke kleurstof? Heb nu zo’n tubetje van dr lekker, 2/3 maar geen rode cake. En de cheescake was niet te storten, viel helemaal in elkaar. Met pijn en moeite op de velvet cake gepropt. Wat is daar mis gegaan?
      Groet, Marijke

      1. Hi marijke, ik gebruin de rode kleurstof van wilton. Een theelepel en het beslag is meestal helemaal rood. Je moet de cheesecake echt helemaal laten afkoelen anders stort ie inderdaad in!

  4. Lijkt me heerlijk! Maar hoe groot is de bakvorm?

    José

    1. Hi José! Ik gebruik een bakvorm van 20cm 😉

  5. Voor de redvelvet cheesecake neem ik aan dat de bakvorm met bakpapier bekleed moet worden?

  6. voor hoeveel personen is de taart precies? het ziet er trouwens heerlijk uit!

    1. Dank je wel! Ongeveer voor 10 personen 😊

  7. Fran Van Hoye says:

    Welke creme fraiche gebruik je?

    1. Meestal die van het AH huismerk! 🙂

    2. Hoi ik ga dit weekend de Red Velvet taart maken maar ik heb een electrische oven, hoe hoog moet die dan?
      Gr Linda

  8. Hoi,ik wil de redvelvet cheesecake maken in een vorm van 26 cm moet ik dan de recept verdubbelen?

  9. Hi,
    Heb je toevallig een idee hoe lang deze taart goed blijft in de koelkast? Ik wil deze maken binnenkort voor een verjaardag. Ik heb alleen vrijdagavond tijd en hij is voor zondag. Zou die dit kunnen redden qua smaak?

    1. Heey!

      Moet zeker lukken. Na 3 dagen verliest hij pas smaak

  10. Hoi! Lijkt me heerlijk! Ik ga hem dit weekend maken. Ik dacht zelf om vanmiddag de cheesecake te maken, en morgen de rest van de taart zodat de cheesecake een nacht in de koelkast kan. Is dat een goede aanpak of kan ik beter alles een nacht in de koelkast zetten?

    1. Ja zeker, dat is top!

  11. Gisteren de cake uitgeprobeerd. Superlekker 🤩
    Enkel 1 klein probleempje: het beslag voor de onderste laag cake was vrij droog en heel zwaar na het bakken. Kan ik iets toevoegen om de cake luchtiger te krijgen?
    Dankjewel voor een antwoordje terug 🙏
    Els

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder